Vägen till drömklänningen har redan börjat!

Vägen till drömklänningen har redan börjat!

Test inför bröllop i juni 2013

Under våra 14 år på Viktväktarna har vi hjälp många blivande brudar med vikten för att de ska komma i sin drömklänning. En och annan brudgum har vi också haft äran att jobba med, men de är inte alls lika många och berättar inte lika högt om sitt mål.

Jag vet inte hur många som passerat oss genom åren, men det som slagit mej nästan varje gång är att de kommit för sent. Alltså inte för sent i livet, utan för nära vigseln. De flesta gifter sej på sommaren och inte förrän i januari – februari har de börjat sin viktresa. Ofta har det varit väldigt många kilon, inte några trivselkilon bara… Många har alltså inte hunnit hela vägen fram och därför inte varit helt nöjda när den stora dagen kommit.

Nu står jag alltså här själv. Jag har ingen drömklänning jag ska komma i. Tvärtom faktiskt. Det finns en klänning som jag köpt för 30 kr på Seconhand (den mittersta på bilden) som kan vara ett alternativ men det får vi se. Jag vill gå ner i vikt och försöka nå min drömgräns som är 55 kg, så att jag kan välja precis vilken klänning jag vill! Ingen vit brudklänning alltså, utan bara en snygg klänning som passar för ändamålet och som jag sedan kan ha efteråt. Men jag vill kunna välja precis vad jag vill utan att begränsas av volanger som väller ut på ställen där de inte ska välla ut.

Jag har ungefär ett år på mej, vigseln blir någon gång nästa sommar. Just nu väger jag ungefär 62 kg. Målet har hittills varit 58 eftersom jag inte vägt mindre än det på väldigt länge och det är en vikt jag kan hålla. Men förra gången jag vägde det hade jag ju en E-kupa att bära på, det har jag inte längre. Alltså borde jag kunna ta mej lite lägre ändå… När jag gifte mej förra gången 1992 vägde jag 51 tror jag, 22 år gammal och oförstörd. Jag såg ut som en gräddtårta i alla kjolar och den hellånga slöjan. Det kommer jag inte att göra den här gången.

Det jag lärt mej av alla våra brudar som passerat under åren är att ta itu med vikten tidigt. Långt innan all annan bröllopsplanering. När det närmar sej vigseln är det nämligen alldeles för mycket att fixa med och då försvinner fokuset på bra mat och motion. Stressen tar över och kilo läggs till kilo… så istället för att gå ner de sista veckorna, har många gått upp. Å det vill jag ju inte! Nu blir vårt bröllop litet men det är ändå lite grejer som ska fixas så där precis innan. Så planen är att ta tag i detta direkt, precis som vi gjort och sedan kämpa på så gott det går med alla event som är under året som kommer.

Jag kommer att vara rejält restriktiv med alkohol (en stor bov till snabb viktökning) så ni som går med mej på event får gärna se till att jag inte tar någon champagne om jag glömmer bort den lilla detaljen. Jag har lovat Martin att ta hand om min hälsa bättre och faktiskt vila när jag har ont, lyssna på läkarna och be om hjälp när de är för illa. Mina 10 000 steg om dagen ska jag försöka hålla, om det så ska bli på bandet inne. Och maten skrivs upp i VV-appen, så jag har koll. Inga större ansträngningar eller förändringar alltså. Får jag ok av min läkare så ska jag gå tillbaka till Sussie på Curves och försöka köra där ett par gånger i veckan. Mer orkar inte kroppen upptäckte jag.

Målet är alltså 55, men det är helt ok om jag inte kommer längre än till 58. Då är det så. Jag känner min kropp och vet att den är mer envis än min knopp. Jag blir inte besviken om jag stannar på 58, då är det som det är. Jag är inte 22 längre  🙂

Så nu utmanar jag alla er andra som också ska stå brud sommaren 2016. Oavsett om ni ska ta bort 2 eller 52 kg, så börjar vi nu! Inte i januari… då är det för mycket annat som ska fixas. Nu kör vi mot målet; drömklänningen! Ni som tror att ni ska vara gäster på ett bröllop kan också hänga på, ni vill väl också ha en snygg klänning på er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *