Vår hund är en tjockis…

Vår hund är en tjockis…

Baileys måste gå på Viktväktarna, han måste jobba bort ca 3 kg. Hur har det blivit så? Han äter ju inte ens särskilt mycket…

Innan han kastrerades var han en väldigt stor Borderterrier, men proportionerlig. Han vägde då 12,5 kg men var inte tjock. Han åt knappt en gång om dagens ens.

29 april la vi honom under kniven… han blev av med kulorna. Idag väger han 15,5 kg!!! Nu äter han 1-2 ggr per dag, normalportioner, alltså inte mer än han ska. MEN vi har varit dåliga hundägare senaste månaderna och inte motionerat honom som vi borde/ska. Det syns även på oss själva. Även om jag väger som för någon månad sedan så ser jag att valkarna är större.

En kastrerad hund går lätt upp i vikt, så nu måste vi verkligen göra något. Baileys får from förra veckan light-foder och vi MÄTER upp hur mycker han får äta. Han äter oftast inte upp allt, men nu har vi iaf koll på att det inte blir för mycket. Och vi MÅSTE gå med honom längre, fortare och oftare. Så är det bara! Det räcker inte med två ordentligt promenader och lek i trädgården, det måste bli mer motion. Idag har han pulsat och lekt i snö som täckte hela honom. Först stod han bara och tittade, sen skuttade han som en hare i snön och hade skitkul. Tyvärr var det mörkt, så det blir inga bra bilder.

Jag hoppas vi kan få stopp på hans viktuppgång på detta sätt. Han måste ju må bra!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *