Värdera???

Värdera???

Nu har iaf en del av grejerna torkat. Jag har 23 fotoalbum på tork i köket och går nu igenom dem ett efter ett, snacka om nostalgikick. Tänk va smal man va en gång… tänk va fräsch man såg ut… tänk så många resor vi gjort och va mycket vi sett. Kul att återuppleva!

En del album är helt förstörda i pärmarna, så det blir till att skaffa nya pärmar och flytta de bilder som klarat sej. Några album är helt oskadda, tack och lov. Dessa packas nu ner i plastbackar för att skyddas.

Pratade med försäkringbolaget som mycket riktigt sa att jag INTE för ersättning för själva skadan, saneringen och återställningen. Men jag får ersättning för de förstörda grejerna iaf. Så nu ska allt värderas… hur uppskattar man värdet på gamla minnesgrejer som leksaker och dokument? Tyger? Julpynt? Garner? Böcker? 2 paket parkettgolv? och en massa annat…

Jag har skrivit en lång lista, med tanke på att det står 13 stora plastsäckar med förstörda grejer så är det ganska mycket som ska värderas. Jag får dessutom inte kasta något förrän försäkringsbolaget godkänt allt. De kanske vill se grejerna… suck! Det kommer börja lukta har jag en känsla av…

Jaja, Martin är och jobbar. Jag sitter här superförkyld och ska gå en sväng med Baileys. Kanske försvinner huvudvärken då? Sen blir det till att fortsätta röja… Varför skulle detta hända? Vi som gjorde allt för att skydda vårt hus. Vi som skottat bort snön från tomten och verkligen försökt hålla undan. Varför är det alltid jag som ska drabbas???

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.