Varför???

Varför???

Precis när Junior ska sätta sej och äta ringer hans läkare på Vårdcentralen. Hon vill omedelbart ta ett blodtryck på honom annars får han inte åka på tävlingarna! Klockan är 12.05, bussen avgår 12.45… Han springer upp till vårdcentralen, kommer hem efter några minuter (tur man bor nära) och säger att allt är normalt – han får åka. Han kastar i sej maten och vi kör iväg honom. Han hinner i tid!

Läkaren ringer mej och säger att Juniors blodprover visat felvärden på njurarna och att man pga detta tog om alla prover häromdagen. De är så pass höga att man är oroad för honom och nu skickat remisser till alla möjliga. Han har dessutom fått lova att kolla blodtrycket under hela helgen (återigen har vi tur, hans tränare är sjuksköterska) och blir blodtrycket för högt får han inte simma. Känns ganska skönt att vi kommer att vara där med honom from imorrn.

Men hur illa kan detta vara? Njurar är ju lixom inget man fixar på en kafferast… Vad innebär detta? Dialys, transplantation… så illa kan det väl inte vara? Redan på tisdag ska han till en njurläkare på Huddinge Sjukhus och nästa lördag ska han göra en hjärnröntgen. Skulle vi få en tid så snabbt om det inte var allvarligt? Hur orolig behöver jag vara, jag som är ganska cool när det gäller sjukdomar. Vi har ju en viss vana att ta emot diagnosbesked vid det här laget.

Men det är väl själva fan att vi aldrig får hinna ikapp helt ochn hållet innan nästa katastrof inträffar!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *