Varför har vi inte gjort det förut?

Varför har vi inte gjort det förut?

För ett par veckor sedan var vi inbjudna att bevaka premiären av Diggiloo. Det har turnerat i 20 år, men vi var där för första gången. Så dumt att vi inte varit med förut, det var ju kanonmysigt!

Premiären av årets Diggiloo gick av stapeln på Hooks Herrgård strax nedanför Jönköping. Så natten innan passade vi på att besöka min kompis Å i Huskvarna där vi tvättade och pratade, pratade och pratade. Vi har alltid en massa att komma ikapp, eftersom vi bara ses någon gång om året.

För att komma ”hem” smidigt efter showen bokade vi plats på Hoks Naturcamping som ligger nära Herrgården. Vi kom dit strax efter lunch, installerade oss och gick iväg. Det tog kanske 20 minuter att gå, en perfekt promenad alltså. Man kunde åka traktor-taxi, men vi gillar ju att gå.

Showen började 18, men från 16 var publiken välkommen. Vi fick våra presspass och Martin sitt fotopass och kunde börja jobba. Vi hade inte bestämt träff med någon, men gjorde en kort intervju med Patrik Krall som är en av initiativtagarna och upphovsmännen till Diggiloo.

Vi har aldrig varit på Diggiloo förut och min bild av det var att man picknickar i gräset och har det allmänt mysigt. Men här fanns ju stolar också! Vi satt långt fram, precis vid en mittgång så Martin både kunde sitta och fota och gå runt lite som han ville och ta bilder. Jag filmade lite, inte för mycket, vi vill ju inte avslöja hela showen utan bara ge ett litet smakprov. Ni kan se filmen här vid sidan.

John Lundvik, Andreas Lundstedt, Annelie Rydé, Thomas Di Leva och Bruno Mitsogiannis är jag väl bekanta med och kan deras musik. Liamo, Maria Suur och Nike har jag ingen större koll på, men så otroligt härliga artister. Tillsammans med Jessica Anderson, Hanna Hedlund och Daniel Norberg blev det både roligt och mysigt.

Showen var helt suverän! Perfekt sammansättning av artister och låtar, roligt och otroligt underhållande. 3 timmars total njutning, till och med vädret var på gott humör. Det var riktigt häftig när Thomas Di Leva sjöng Life on Mars och hundratals såpbubblor steg mot skyn samtidigt som solen började skina. Detta kan ni se i filmen. Magiskt!

Efter showen sa vi hej till John Lundvik och snodde en kram, innan vi gick tillbaka till campingen. Klockan var runt 22 och då var det bara att börja jobba med texten. Martin fixade bilderna (bilderna här ovan är dock mina) och jag skrev och vid 24 kunde vi trycka på publicera. Jag orkar inte alltid jobba så snabbt, men den här gången funkade det.

Några dagar senare hade vi fixat filmen också och snart såg vi delar av vår recension i Diggiloos reklam, mission acomplished lixom. Det är ju så vårt jobb fungerar; vi ser en show, föreställning eller något annat och skriver en recension som i bästa fall syns efteråt. Sedan vi började ge betyg i form av stjärnor ser vi allt oftare hur våra ord kommer på affischer och lite annat. Det är en bekräftelse som heter duga och det är en utmaning att komma på en fyndig formulering som skulle kunna hamna på en affisch. Jättekul när vi lyckas!

Jag fattar inte varför vi inte varit på Diggiloo förut. Det blir definitivt fler gånger!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

8 svar på ”Varför har vi inte gjort det förut?

  1. Har varit några gånger och aldrig blivit missnöjd! Det är ju alltid en sån härligt blandning av artister, alltid något som passar alla. Och det är sådan glädje på den typen av föreställning!

  2. Vi har varit på diggiloo vid flera tillfällen och tycker det som oftast är så proffsigt. i år har vi inte bokat biljetter men som jag vill gå. Kanske får kolla om det finns i vår närhet trots allt

  3. Diggilo var jag på massor ett år men det var länge sedan nu. I år tycker jag bara det är Hanna Hedlund som verkar intressant och Norberg.

    Men härligt att de hållit på konceptet i så många år nu

  4. Va kul att ni var här:) hooks herrgård har jag alltid velat åka till nen det har liksom aldrig blivit av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *