Världens roligaste jobb!

Världens roligaste jobb!

Jag säger ganska ofta att vi har världens roligaste jobb. Å så är det faktiskt! Våra ca 400 medlemmar ger oss så mycket att det nästan alltid är en fröjd att gå till jobbet. Det kan kännas tungt innan vi börjar jobba, men efteråt är vi alltid fyllda av energi.

Det slog mej igen när jag skrev veckobrevet idag, att det inte är många som får uppleva det vi får. Alla jobb har väl sin tjusning, men det här att få vara med och förlänga livet på en människa är inget mindre är häftigt! Å detta blev så tydligt när jag idag skrev om en av våra medlemmar, jag har skrivit om henne här också förut.

För precis ett år sedan ”konfronterade” jag en annan ”simmarmamma”. Hennes 160 cm bar på en alldeles för tung vikt och jag sa till henne att jag såg hur ont hon hade och hur svårt hon verkade ha att röra sej. Jag erbjöd henne vår hjälp. Jag kunde fått en käftsmäll tillbaka, men istället tog hon chansen och kom till oss. Nu i veckan, precis ett år senare, har hon gått ner nästan 27 kg. Hon kan röra sej igen, mår bra, är frisk och det viktigaste av allt: hon orkar med sina barn på ett helt annat sätt och kommer att finnas där för dem en lång tid framöver.

Att få vara med på hennes resa och veta att man gjort skillnad i en persons liv är otroligt! Hon har fortfarande en bit kvar, men nu behöver vi inte oroa oss för att hon ska bli sjuk pga övervikten eller faktiskt dö i förtid. Vi brydde oss och vågade ge henne hjälpen, hon tog chansen och lyckades. Jag vet inte vem som är gladast för detta; vi som en en gång sett att vi vet vad vi snackar om och vågade erbjuda henne hjälp… eller hon som numera har ett friskt liv. Att se henne nu är en ren fröjd  🙂

Att se alla våra medlemmar växa som människor ju mindre de blir är häftigt! Att höra hur de berättar om mediciner som de kunnat sluta med, IVF-behandlingar som kunnat påbörjats och lyckats, brudklänningar som numera passar och en massa annat är fantastiskt!

Enda kruxet är att vi enbart har provisionslön. En provision som inte ändrats på väldigt många år… Vi kommer inte att kunna leva på detta i längden, tyvärr. Man får trolla med knäna under sommaren då medlemsantalet är som lägst och inkomsten nästan lika med noll. Så rika blir vi inte, på pengar – men vi är rika på bekräftelse och förtroenden! Tyvärr kan man inte köpa mat för bekräftelser, men vi har världens bästa jobb ändå.

Så det så!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *