Veckomatsedel V 11

Veckomatsedel V 11

Nu är vi redan i mitten av mars! Herrejösses vad tiden går fort! Hur går det med vikten? Är ni där ni vill eller på väg? Har ni lyckats lägga om livsstil eller blir det en tillfällig kur den här gången också?

För att få en bestående viktminskning där man till slut faktiskt kommer i mål och sedan håller vikten behöver man oftast lägga om livsstil. Man kan helt enkelt inte fortsätta som man gjort om man vill ha en förändring. Så är det bara!.

Med små förändringar kommer man långt och då behöver heller inte allt kännas förbjudet eller jobbigt. Börja med att se hur det såg ut med kosten innan förändringen, kanske behöver man dra ner på portionsstorlekarna, ta bort godis varje dag och införa lördagsgodis, sluta dricka läsk varje dag, kanske införa en köttfri dag, mer grönsaker och dagliga promenader. När en förändring blivit en vana, tar man nästa och rätt vad det är så har man kommit rätt långt.

Små förändringar kanske inte får vikten att rasa av, men även med små steg kommer man i mål. Å den nya vikten är förmodligen lättare att hålla när förändringen inte var total på en gång.

Här är veckomenyn för vecka 11 – klicka på rätterna så kommer ni till recepten  🙂

Måndag: Spagetti med kasslersås 5SP/6PP plus pasta
Tisdag: Fisk i gräddig purjolökssås 3SP/4PP plus potatis
Onsdag: Krämig citron- och vitlökspasta 9SP/7PP
Torsdag: Vitlökskycklinggryta 4SP/5PP plus pasta
Fredag: Snabb lövbiffsgryta 5SP plus ris
Lördag: Köttfärslasagne med keso 12SP/11PP (vi äter med vegetarisk köttfärs)
Söndag: Fishtacos 8 SP/8PP

Nästa vecka är det påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *