Veckomatsedel v 50

Veckomatsedel v 50

Luciavecka och nu vet jag att många av er har värsta veckan på året! Ge inte upp helt nu, försök att göra varje måltid så bra som möjligt. Även om dagen går åt skogen, så kan man mildra ”skadorna” lite genom att ta trapporna istället för hissen, ta matlåda till lunch och försöka att andas ut emellanåt. Vilan är viktigare än motionen när livet kör ihop sej – så se till att få så bra sömn som möjligt.

När jag gick in i väggen för många år sedan var jag tvungen att verkligen rannsaka mej själv. Jag som älskar julen blev tvungen att prioritera och välja bort saker. Jättesvårt! Men då insåg jag att ingen tjänar på att jag stressar runt som en galning innan jul, har det perfekta hemmet och julbordet men på julafton ligger utslagen i soffan. Så julbordet är numera minimalt och äts hemma hos mina föräldrar, där finns bara julskinka, lite sill, omelett och lite köttbullar typ… det viktigaste. Sen äter vi alltid smultrontårta medan vi delar ut julklapparna, det är en tradition som inte plockas bort.

När julafton är över har vi inga rester kvar, vi firar jul en enda dag. Sen kör vi upp på banan igen och fortsätter med matsedlar, träning och promenader. Å så spårar vi ut lite på nyårsafton igen, men inte så mycket. Jul och nyår handlar ju om gemenskap, inte om mat!  Allt måste inte vara hemmagjort, butikerna måste ju också tjäna pengar – det blir lixom jul ändå. Så sänk kraven och njut av advent så mycket ni kan istället för att stressa runt som galningar!

Här är veckans matsedel, en blandad kompott som vanligt:

Måndag: Oumph Bourguingnon  fr 2 SP plus potatis
Tisdag: Räkgryta med minimajs fr 5 SP plus ris
Onsdag: Kycklingcurrygryta 3 SP plus ris
Torsdag: Makaronilåda med skinka 12 SP
Fredag: Krabb- och räkgratäng 8 SP
Lördag: Gratinerad kyckling 5 SP plus ris
Söndag: Råraka fr 4 SP

Adventsbonus: Gelegodisar 0 SP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *