Vem läser?

Vem läser?

Igår när vi var i Borgholm så var det en och annan som sådär i förbifarten sa ”jo, jag har sett det på din blogg”. Hmmmm… en blogg är offentlig och jag vet att jag har hyfsat många läsare, men man vet ju inte vilka de är.

Jag uppdaterar på Facebook när jag publicerat ett nytt blogginlägg, men de som sa detta igår har jag inte på FB. Så hur har de hittat den och varför läser de den? Vem skriver jag för?

Jag började blogga när jag var nominerad till Riksdagen för 4 år sedan. Det var ett sätt att synas och samtidigt visa inifrån hur valarbetet går till. Då var det inte särskilt många som hade en blogg och Expressen tryckte gärna en del av det jag skrev. Nu har ALLA blogg, FB och twittrar, man är inte alls ensam om att uttrycka sej elektroniskt.

Nu skriver jag mest för att lufta mina egna tankar, som nån slags dagbok som den som vill kan läsa. Numera handlar det inte så mycket om politik även om del sånt också kommer in här och där. Så länge det handlade om politik kan jag förstå en del av intresset, men nu? Nu när det bara är JAG och mitt liv det handlar om. Då är det svårare att förstå att folk hänger kvar och läser.

Mitt liv är väl inte särskilt intressant eller ovanligt? Eller? Å andra sidan läser ju jag såna bloggar själv… om helt vanlig människor. Jag tror iofs att ALLA har en historia att berätta. Skulle man på måfå välja någon i telefonkatalogen, så skulle den personen förmodligen ha något alldeles speciellt att berätta. Tänk vilka spännande samtal man kunde ha. Vilka livsöden man skulle få dela.

Oavsett vem som läser och varför, så är det iaf väldigt hedrande att lilla jag kan vara intressant för någon. Men ni får gärna lämna en kommentar så jag vet vilka ni är – då blir det ännu roligare 🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *