Vi har bestämt oss!

Vi har bestämt oss!

Just för tillfället har vi faktiskt lite pengar ihopsamlade, trots att en resa ska betalas och att dykkursen kostat lite mer än väntat. Så Martin och jag satte oss ner och funderade på vilka projekt som behöver göra. Vi har några ”måsten”: skåpluckorna i köket är slut och behöver bytas, hela badrummet på övervåningen behöver renoveras, lilla toan nere behöver göras om helt pga utebliven isolering, Seniors rum behöver tapetseras, trappen göras klart.

Det är alltså några grejer som finns att fixa, frågan var hur stort jobb vi mäktar med och hur mycket det får kosta. Det är också en fråga om vad som lönar sej mest att fixa också. Vi kom fram till att lilla toan ska prioriteras. På vintern är det ca 13-14 grader där inne, eftersom elementet sitter på fel vägg och att både golv och yttervägg verkar saknar isolering. Vi har fixat golvet provisoriskt med frigolit, men det värmer inte särskilt mycket.

Så i helgen kommer en kille för att titta på golvet och ge kostnadsförslag för att lägga värmeslingor där. Vi får riva allt, knacka ner kaklet som sitter på väggarna och klinkersen på golvet. Men utrymmet är litet, bara någon kvardatmeter stort i golvytan. Så ner med kakel, isolera ordentligt, upp med tapet istället. Ny klinkers på golvet, ny toa och nytt skåp under handfatet. Att riva tar inte så lång tid, sen får vi se hur långt id det tar att återställa allt. Men som sagt; utrymmet är inte så stort så det är ju inget jätteprojekt. Men när det väl är gjort så kommer det nog att synas på elräkningen… på ett positivt sätt alltså!

Så nu är det bara att börja leta tapet, klinkers, toa och skåp 🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *