Vi hittade solen!

Vi hittade solen!

Vi flydde alltså den utlovade snöstormen i torsdags. Packade i en handvändning och drog till Nyköping. Där stod vi sedan och väntade några timmar för att snön skulle försvinna och vi säkert kunde fortsätta till Stegeborg. Där fanns solen, men tyvärr inte tillräckligt för att vi skulle kunna göra det vi kom för.

Vi kom till Stegeborg vid 15-tiden och då sken faktiskt solen, men särskilt varmt var det inte. Skulle vi kunna åka den där båt/bilen eller ej. Skulle det kunna bli av dagen efter kanske? Det återstod att se.

I Stegeborg hann vi precis ta en promenad och filma ställplatsen innan vi fick sällskap av våra husbilskompisar Helen och Krister (Berggrens Bilbo) som hade lånehund med sej. Crazy Doglady (jag) blev såklart överlycklig och satt med hund i knät resten av kvällen 🙂

Morgonen efter stod det klart att jobbet vi skulle göra måste ställas in. Man kan inte testa en båt när det är typ 4 grader varmt, molnigt och småblåsigt. Särskilt som det ska filmas och fotas, det blir ju inte jättefina bilder direkt. Så vi gör ett nytt försök i juni.

Med det beslutet var det bara att köra vidare. Nu fortsatte jakten på solen och riktig värme. Färden gick vidare till Blankaholm och här var det faktiskt så fint att vi kunde sitta ute en stund. Vi har som vana att sladda in på sista platsen och den här gången var den brevid nya husbilsvänner som ska komma på vår träff på Öland. Kul kul!

Äntligen fick vi lite ledig tid, så vi stupade faktiskt. Det blev en tupplur och sen tittade vi på resten av tv-serien ”Jana – Märkta för livet”, som vi var på premiären av för någon vecka sedan. Sååå bra! Se den om ni inte gjort det. Och läs böckerna!

När vi tittade ut hade vi en otrolig solnedgång och sprang direkt ut för att ta lite bilder. Det är ju typ årets första somriga solnedgång. Den njuter man alltid lite extra av.

På morgonen vaknade vi av solen! Hur härligt! Vi kunde plocka ihop oss utan att ha tjocktröjorna på. När vi närmade oss Mönsterås gick träden över i svagt grönt och när vi parkerade i Kalmar var det 16 grader varmt. Så snabbt ut med utemöblerna, sen satt vi ute i solen och läste hela dagen. Vi hade hittat solen – som vi längtat!

Äntligen sol på näsan, ny energi i knoppen och den där behagliga känslan av att vara perfekt varm i hela kroppen. Det var så härligt att vi gick till närmaste butik och köpte glass. Sen satt vi ute och käkade glass och läste lite till. På kvällen tog vi en promenad, men då hade det blivit svalare så promenaden blev inte så lång. Med en härlig känsla i kroppen blev det rätt tidigt i säng, man blir trött av solen.

VI är alltså i Kalmar nu och här stannar vi tills på torsdag. Då kör vi över bron till Paradiset igen 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Vi hittade solen!

 1. Stegeborg och Blankaholm! Ett par av våra favoriter. Själva testar vi bilen, utan 12V, i Borensberg. Sol här också. Nästa vecka blir det Blankaholm och sedan Böda.

 2. Dottern och jag tog en promenad i måndags ner till havet. Spanade in Köpenhamns siluetten, Öresundsbron och den magiska solnedgången. Visst är det ljuvligt med sol fast igår hade vi den i kombination av en halv storm.
  Njut av Kalmar och solen
  Kram Kajsa

 3. Mycket ni får uppleva och mycket människor ni får träffa pga husbilen..Vädret har verkligen blivit soligt och fint och det är underbart bara det

 4. Mycket ni får uppleva och mycket människor ni får träffa pga husbilen..Vädret har verkligen blivit soligt och fint och det är underbart bara det

 5. Trevligt att åka iväg. Vad bra att ni kom fram till solen & värmen. Härligt att sitta ute & läsa. Det är ju självklart med en glass i solen 🍦😊. Så fin solnedgång 😃

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 6. Så härligt och fint att ni fick solen som enegi och att ni känner att ni fick det ni sökte. Samt så mysigt att de hade en lånehund med sig som du fick gossa med =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *