Matsedel v 15 – Påsk!

Matsedel v 15 – Påsk!

Påskveckan är på ingång och vi är återigen ute med husbilen. Som vi längtat! På torsdag rullar vi in på Tredenborgs Camping, där vi ska fira påsk med 70 andra ekipage. Så himla kul!

Det där med mat kan vara lite knepigt när man är ute och åker. Vi gör ungefär som hemma, den mat som lagas görs i dubbel sats och äts till lunch dagen efter. Vi har också pulled chicken i vår lilla frys, så vi kan göra goda sallader eller taco.

Just på påskafton blir det nog grillat. Vi har ingen grill, men räknar iskallt med att någon av våra kompisar har det. Sen kan det nog bli några kokta ägg, gubbröra och en ”påskig” efterrätt. HÄR finns tips på annat gott på påskbordet, mat, efterrätter och godis, kanske lite nya tips för er 🙂

Just det! Ni är några som frågat vad siffrorna efter rätterna betyder. Det är för dem som följer Viktväktarnas kostprogram, hur mycket varje rätt ”kostar”, inget konstigare än så.

Vi gör så gott vi kan med maten helt enkelt – här är veckans matsedel:

Måndag: Tomatsoppa (4 PP för hela satsen)

Tisdag: Lax Carbonara (4-35 PP för allt, plus pasta)

Onsdag: Kyckling med färskost och ananas (46-58 PP för hela gratängen, plus ris)

Torsdag: Spagetti och kasslersås (18 PP för hela grytan, plus pasta)

Fredag: Klassisk gubbröra och ”stekta ägg” (16-33 PP + 4 PP/ägg)

Lördag: Tofuburgare (fr 1-3 PP per burgare plus tillbehör)

Söndag: Kyckling- och spenatpaj (29-45 PP för hela)

Det börjar bli varmare ute och maten kommer att lagas mer och mer ute framöver. Så det kommer fler recept som passar grillen. HÄR finns en hel del. Klickar på rätten så kommer ni till receptet där det även står uträknade PP. Här finns ännu fler recept på grillat och tillbehör.

Vad det gäller veckans mat så ska ni passa på att göra mycket av kycklinggratängen och kasslersåsen och lägga i frysen. Tofu kan låta mysko om man aldrig testat, men våga! Burgarna är de saftigaste jag ätit! Detta är en väldigt god vecka måste jag faktiskt säga 🙂

Glad påsk!!!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *