ViktVäktarna uppdaterar till ”mittWW”

ViktVäktarna uppdaterar till ”mittWW”

Jag har använt ViktVäktarnas kostprogram i 19 år och programmet som var för två år sedan var det bästa som jag använt mej av under alla dessa år. Nu ska det väl poängteras att alla fungerat, men att man trivs bättre med ett program än ett annat. SmartPoints innan Flex var min grej helt enkelt. Nu kan jag köra det igen!

När Flex kom blev allt mer flexibelt och skulle ge mer frihet – men jag gillar att ha koll och med alla NollPointsgrejer blev det lite knepigt tyckte jag. Visst kan det vara bra att slippa räkna vissa livsmedel, särskilt när man är bortbjuden eller på resa – men jag räknar hellre allt. Det är ju ändå kalorier lixom… From idag väljer man själv!

Jag tycker det är kul med nyheter, så när jag fick frågan om att ingå i testpanelen inför en uppdatering av kostprogrammet tackade jag såklart ja direkt! Nu har jag hållit tyst i massor med veckor, äntligen får jag berätta!

Jag blev så glad när jag såg nyheterna! De senaste veckorna har jag nämligen kunnat gå tillbaka till programmet som jag gillade bäst. Numera heter programmet ”mittWW” och man väljer mellan Lila, Blå eller Grön plan.

Lila är ungefär som Mättande Dag som fanns för ett tag sedan, då har man ett fåtal dagliga SmartPoints och en hel lista med sk Nollpointsmat. Blå är helt enkelt det program som vi använt de senaste två åren, WW Flex. Man har sin dagliga budget och ganska mycket NollPointsmat. Grön är ungefär som gamla SmartPoints, när listan på NollPoints inte var så lång, lite fler SP och man räknar i princip allt utom vissa grönsaker. Mitt favoritprogram!

From den här veckan väljer man alltså vilken plan man vill följa och kan även hoppa mellan planerna lite hur man vill. Grön är min vardag (mer koll), Blå blir bra på tex semestern (mindre koll) och Lila passar när man är bortbjuden (”noll” koll). Alla funkar förstås, allt handlar om din egen livsstil och vad som passa just dej bäst. Snacka om flexibelt och att Viktväktarna verkligen lyssnat på sina medlemmar!

Det ska väl dessutom poängteras att VV inte uppdaterar kostprogrammet för att jäklas eller sälja mer grejer. Självklart är det ett vinstdrivande företag, och för att vara det måste man såklart följa senaste forskningen för att hänga med sin tid.

Dessutom vill man hela tiden underlätta och förenkla för medlemmarna, så att man orkar hela vägen in i mål. Det viktiga är ju faktiskt inte att gå ner i vikt, utan att göra det hälsosamt och hållbart. Så att man efter viktnedgången ska kunna stanna på sin nya vikt.

Jag är så nöjd med att få tillbaka mina ”vanliga” SmartPoints! Jag har under den här försöksperioden mest fokuserat på att stanna på min målvikt, då vi varit ute och rest en del och haft lite knepigt att ha koll på maten. Resultatet blev ungefär ett halvt kilo ner, planen höll alltså.

Är du nyfiken på alla program under de senaste 20 åren, så kan du läsa om dem HÄR. Nu ska jag göra ett litet ryck inför en resa i december och min 50-årsdag i januari och försöka ta bort ett par kilo. Det kommer några julbord på vägen, men dem fixar jag!

När det gäller veckomenyerna så kan man tänka som så att står det Smartpoints Flex är det BLÅ, står det bara SmartPoints är det GRÖN. Samma när det gäller recepten på Du i Fokus, jag ska lägga till färgerna vart efter är det tänkt. Jag kommer lägga till taggen ”mittWW” vart efter, på dem jag döper om. Med över 500 recept kan det ta lite tid… Försöker peppa lite extra på instagram just nu också @marlenerinda – in och följ!

Nu kör jag grönt! Vilken plan passar dej bäst?

7 svar på ”ViktVäktarna uppdaterar till ”mittWW”

  1. Jag äter inte ww. Men har funderat länge. Fattar ingenting nu. Flex… Smartpoints..
    Låter ännu mer krångligt nu. Jag vill helst inte gegga allt
    ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *