Vilken rolig vecka vi har haft!

Vilken rolig vecka vi har haft!

8 dagar på en mässcamping, hur kul kan det va? Skitkul skulle det visa sej! Och trots att vi aldrig stått så länge på en och samma plats och dessutom delade den med 2300 bilar till, så kändes det som en kvart. Tiden gick sååå fort!

Vi kom alltså till Elmiamässan förra söndagen. Då var det bara utställare på plats och ganska lugnt. Vi träffade direkt Håkan & Carina från bloggen Husbilsresor & Äventyr, de kom några timmar för oss.

På måndagen kom Annika aka Husbils-Annika som skulle promota sin nya bok och några timmar senare kom Peter & Helena som driver FREEDOMtravel.se Dessa umgicks vi med mest fram till mässan öppnade på onsdagen. Annika har en liten Malenkii som jag fick gosa med lite varje dag. Så jag är mer än nöjd! Livet blir mycket bättre med lite hundmys 🙂

Vädret var fantastiskt, men det fick vi inte känna mycket av när mässan väl kört igång. Då satt vi fast i vår monter mellan 10-18 varje dag och på mornarna sprang vi runt som galningar och filmade. Mellan 9-10 hade mässan öppet enbart för utställare och press, enda chansen att ta bilder och se mässan för oss alltså. Vi ska ju byta husbil och det försökte vi också kolla in den där timman på morgonen. Kanske har vi hittat nåt… 😛

Vi var på mässan både i egenskap av journalister och samarbetspartnerns till mässan, för att skapa Influencerhörnan. De första dagarna gick åt till att fixa hörnan och kvällarna gick åt till intervjuer och filmjobb, vi gjorde bla längre intervjuer med HusbilsAnnika och FreedomTravel. Jag hann också läsa Annikas bok och skriva om den direkt på plats. Ni kan läsa artikeln HÄR.

På onsdagmorgonen släpptes allmänheten in och mässcampingen fylldes på bara någon timma. Vi tog plats i influencerhörnan och fick direkt sällskap av en massa härliga människor. Jag har ingen aning om hur många vi träffat under veckan, men det är måååånga. Vår tavla med instagramkonton, Youtubekanaler och bloggar fylldes så det inte fick plats ett enda namn till. Helt otroligt så många campingmänniskor som finns i digitala medier. Och så kul att får träffa dem!

Varje kväll tog vi en promenad runt området. Både för att få luft och motion, men även för att få en möjlighet att träffa bekanta som vi inte sett under dagen. Vart vi än gick blev vi stoppade av folk som kände igen oss och vill prata lite. Alla är så trevliga så det är bara kul – men man kommer inte så långt och promenaden tar en jäkla tid 😀

I söndags var mässan slut. Lite snopet faktiskt. Vi var runt och filmade det sista, tog avsked av veckans kollegor och personalen på mässan. Sen packade vi ihop och lämnade mässcampingen. Jättetråkigt!

Det tog lång tid att åka hem, det var mängder med köer överallt. Så de 3,5 timmarna som det brukar ta blev drygt 5. I köerna hann vi nästan igenom de sommarpratare som vi hade kvar. Resten tar vi på nästa äventyr 🙂

Nu ska vi ta hand om allt material vi samlat på oss. Redigera filmer, skriva intervjuer, städa bilen, tvätta och en massa annat. Dessutom ska vi gå på ett helt gäng med premiärer bla Moulin Rouge, Jonas Gardell och nya showen på Hamburger Börs. Men snart packar vi bilen igen och jag längtar redan!

Jag ser redan fram emot nästa års stora mässa på Elmia och hoppas vi får komma tillbaka med vår hörna. Influencerhörnan var ett initiativ från oss efter förra årets mässa och ett experiment som nu ska utvärderas. Hoppas mässan tycker att det var lika lyckat som vi tycker. Jag tror att vi pratat med strax under tusen personer under de fyra dagarna som vår hörna var öppen och drygt 40 kanaler har skrivit upp sej på tavlan.

Vi har hjälp folk att ändra namn på bloggar, fundera ut namn på kanaler de vill starta, löst problem med redigering, pratat bildrättigheter, regler kring samarbeten och en massa annat. Dessutom har vi även pratat med företag om vad som gäller från deras sida när det kommer till samarbeten och vad skattelagen säger.

I hörnan hade vi även ett stort prisregn på lördagen, med fina vinster från Sagaform, Omnia, Pufs.se och First Camp. Dessutom avslutade vi alltsammans med en live som Plåtis-Tobbe stod för, där han spelade några av Hojas låtar till alla barns förtjusning.

Hur utvärderar man detta? Jag skulle nog vilja slå mej för bröstet och säga att vi fyllde flera viktiga funktioner för dem som jobbar som digitala kreatörer (aka Influencers) men även har hjälp mässan att nå ut till andra än vanligt.

Jag är vansinnigt trött och har nästan ingen röst kvar, men är väldigt nöjd med det vi åstadkommit med väldigt små medel. Tack till alla som kom förbi, tack till alla på Elmiamässan som lät oss experimentera med hörnan och tack till alla som med väldigt kort varsel bidrog med vinster.

Det var kul – så det gör vi gärna om 🙂Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube


5 svar på ”Vilken rolig vecka vi har haft!

  1. Kände direkt igen platsen på elmia. Det är ju sandbankarna. Jag var där i söndags och såg husvagnarna. Tänkte faktist om ni var där . Hade vart kul om man setts 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *