Allergifaschister

Allergifaschister

Så var det dax att sätta igång igen. Frukosten är intagen och igentligen borde jag sitta på plats nu… med jag får väl bli några minuter sen.
 
Igår pratade vi bla om attityder. Jag har ju fått höra att jag inte är lämplig som ordförande eftersom jag har hund. Några förespråkar förbud mot både pälsdjur och parfym – de är tack o lov inte här den här helgen… En person som jag pratade med kallade dessa personer för allergifaschister.
 
Kanske är ett starkt ord, men förklarar ändå ganska bra vad det handlar om. Ibland känns det som om alla ska ta hänsyn till allergiker, men att vi inte ska behöva ta hänsyn tillbaka. Om ALLA tog hänsyn och tänkte sej för, så skulle det gynna precis ALLA oavsett handikapp.
 
Många handikapp syns inte, hur ska då folk kunna veta vad de ska göra för att underlätta för just den personen? Om man istället använde sunt förnuft så skulle alla må bättre. Att inte ha stark parfym på tunnebanan skulle nog alla tycka är trevligare. Att byta kläder mellan ridhuset och shoppingen mår väl väl ingen dåligt av. Att öppna en dörr för en synskadad eller rullstolsburen måste väl vara den naturligaste sak i världen – eller???
 
Vi måste nog ha mer hjärta bland våra medmänniskor, eller vad tror ni?
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *