Årets resor och höjdpunkter

Årets resor och höjdpunkter

Medan 2020 och 2021 var rätt fattigt på resor, så har 2022 var desto rikare. Vi summerade året och konstaterade att vi haft 33 hotellnätter och 95 nätter i husbilen. Vi har alltså varit på resande fot en tredjedel av året.

Det började med att vi drog till Kanarieöarna redan på nyårsnatten. Ett desperat sätt att efter en väldigt mörk och jobbig höst få lite värme och sol på näsan. Vi tog en sistaminuten till ett vrakpris och hade två supersköna veckor. Vi flyttade bara hemmakontoret, så det var jobb som vanligt.

Sen var vi hemma massor med veckor. Svärmor dog, det skulle planeras begravning och svärfar ville flytta och behövde hjälp med planering och packning för det. Men i april drog vi iväg igen, då med husbil.

Vi hade ju träffat husbilskompisarna Ludde och Annelie på Kanarieöarna och planerat husbilsträff. Den skulle äga rum i Blekinge, när vi ändå var på väg till Skåne. Vi trodde det skulle bli 5-10 bilar, men det blev 70 och 20 stod på kö. Helt galet och så otroligt roligt! Nu planerar vi en ny träff 🙂

Efter träffen spenderade vi en månad i Skåne. Vi åkte runt med husbilen, stod och jobbade och såg en massa roliga och intressanta saker och träffade massor med trevliga människor. Målet var Malmö Opera där vår sons kompis Johan skulle vara med i Såsom i Himmelen och vi skulle bevaka premiären. Det var helt suveränt. Johan var så bra att han kommer att spela i en ny roll, på Cirkus efter nyår.

Vi besökte bland annat Smyghuk under Skånetrippen och bestämde på stående fot att vi skulle åka till Treriksröset. Har vi varit på ena udden, måste vi ju åka även till den andra. Där började planeringen för sommarens Norrlandstripp.

Kattugglans ställplats

Men innan sommarens stora resa tog vi ett dygn på nya Viking Glory som vi faktiskt även åkte premiärturen med när hon precis kom till Sverige i mars. Sedan blev det några kortare utflykter med husbilen och en längre över midsommar, då vi kollade in sommarens utomhusteatrar på olika platser i södra Sverige. Midsommar firades med våra husbilkompisar på en jättemysig ställplats i Ljungby.

Mitt i Juli packade vi in oss och drog norröver, med start hos en annan husbilskompis i Gävle. Vi besökte mängder med roliga och intressanta platser. EN del av vägen gick i Norge, där tränade jag med renar! Vi kollade in Ishotellet i Jukkasjärvi och sov med Lapporten som utsikt. Och vi tog oss till Treriksröset såklart! Å när vi stod där tänkte vi… det är ju inte så långt till Nordkap… åsså åkte vi dit också!

Vi såg på vädret att det skulle bli perfekt för bilder på Nordkap under ungefär 1,5 dygn. Så vi sträckkörde dit och fick verkligen perfekt väder. Så häftigt när det ligger folk i solstolar och myser kl 1 på natten i nästan dagsljus. Där får man stå ett dygn gratis med husbil, så det gjorde vi och tog väl minst en miljon bilder.

Målet med hela den här resan var egentligen att hälsa på min kompis i Finland. Så efter Nordkap, körde vi mot Finland. Vi passade på att besöka Rovaniemi på vägen och blev otroligt besvikna över kvalitén på deras Tomte. Ska man lura barn, så kan man ju iaf göra det snyggt. Inte ha två tomtar med lösskägg som tar emot barnen samtidigt på nästan samma plats.

Vi stannade hos kompisens familj i Karleby ett par dagar, innan vi åkte mot Sverige igen och tillbaka längst kusten mot Stockholm och Tumba. På vägen kollade vi in Höga Kusten, Gitarrmuseet i Umeå och en massa annat. Vi lyckades även tillbringa några mysiga dagar med andra husbilskompisar på en fiskekamp och med ett par nyfunna kompisar på en camping i Sundsvall.

Efter 36 dagar kom vi hem och ville bara ut igen! Så efter ett par veckor drog vi till Elmia på vår första Husbilsmässa. Nu blev det verkligen att träffa både nya och gamla bekanta, oj så många gånger vi sa hej och hejdå under de här dagarna. Vi kommer absolut tillbaka nästa år.

Under hösten blev det några småturer med husbilen, bla för att hämta vinterdäck som vi hittat begagnade och för att testa vintercamping med de nya däcken. Men nu blev det även resor med flyg och några med båt.

Jag åkte på jobbresa till Italien, medan Martin gjorde detsamma till Spanien. Några veckor senare åkte vi bägge två till Costa Brava i Spanien med ett gäng reseagenter som vi fick följa med. Så skönt med sol igen och vi gjorde så otroligt många roliga grejer där, även om schemat var rätt galet. Som vanligt.

Sen var det dax att börja testa årets julbord och det började med några dagar i Tallinn för att kolla in det. På hemvägen njöt vi av årets första skinkmacka ombord på Silja Symphony. Den första skinkmackan är alltid godast. Innan nästa julbordstest blev det jobb på Cypern och det var väldigt skönt eftersom det var snöstorm hemma. Fem dagar i solen var inte dumt alls, så himla skönt väder där på vintern. Det ska vi verkligen komma ihåg den dag vi åker bort över vinterhalvåret. Man kan faktiskt åka husbil dit, även om det är lite krångligt med båt från Grekland 🙂

Dagen efter vi kom hem från Cypern klev vi på Viking Cinderella för att testa julbordet där och nästa dag bytte vi till Viking Glory för att testa julbordet där. Det var lixom enklast eftersom vi redan var i början av december och texterna ska ut fort när det gäller julbord.

Höjdpunkterna då?

Husbilsträffen såklart och den har jag ju redan nämnt. Besöket på Eklaholm hos Karl Fredrik och Petter var också supermysigt och att vi fick lite mer tid med hisbolskompisarna när vi var i Malmö. Vi äskar ju teater, så alla föreställningar – både ute och inne under året har vi såklart njutit av. Att se Norge, Nordkapp och sedan hälsa på hos kompisen i Finland var också något alldeles extra. Det är husbilsresorna som toppar hela året, så är det bara.

2022 var ett både galet och helt fantastiskt reseår. Undrar hur 2023 kommer att bli, det börjar iaf bra. Vi åker på söndag 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”Årets resor och höjdpunkter

  1. Wow, vilket år! Och vad ni har hunnit med. Det är nästan så att man blir andfådd och svettig av att läsa sammanfattningen 😉

    Önskar er ett särdeles gott nytt 2023!

    Åsa, husbilsresa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *