Aruba och kryssning i Grekiska övärlden

Aruba och kryssning i Grekiska övärlden

Tänk att vi ändå hann göra min 50-årsresa till Dominikanska Republiken i januari 2020, innan all skit med corona körde igång. Vi kom hem ett par veckor innan världen stängde och jag är så otroligt tacksam för det!

Jag som reser rätt mycket hade ett väldigt lugn år kan man väl säga, precis som alla andra. Eller ja… en och annan gav sej ju iväg, men vi stannade hemma. Jag är kroniskt sjuk och i riskgrupp och vill inte riskera att bli fast i ett annat land.

Så under 2020 blev det alltså ett par veckor i den karibiska solen och sedan klämde vi även in en helg i Söderköping på Husby Säteri i juli över vår bröllopsdag. Thats it! Med tanke på världsläget så kändes det helt ok och jag accepterade situationen som den var utan större problem. Vi hann ikapp hemma och var mer än nöjda med det.

Men nu! Det är kallt, en massa snö, solen lyser med sin frånvaro och kroppen gör så ont. NU längtar jag verkligen bort, det spelar faktiskt ingen roll var – bara där är sol och minst 25 grader varmt. Men vi väntar… avvaktar, följer rekommendationerna och ser fram emot ett vaccin. Och tittar på resesajterna och lockas av att trycka på ”boka”. Men gör det inte.

Vi antar att man kanske kan börja resa igen i mitten av sommaren. Om det blir som myndigheterna säger och alla som vill fått sitt vaccin i juni, då borde det ju vara ok att resa i juli… eller vad tror ni? De andra länderna måste ju också hålla den takten för att världen ska öppna upp igen, och det gör nog de flesta förutom fattigare länder som i tex Afrika och Asien.

Så nu har vi en plan! Följer allt vår plan så hoppas vi kunna ta en kryssning i den Grekiska övärlden i slutet på juli, över vår bröllopsdag. Vi firar 5 år som gifta och vill fira ordentligt, vår bröllopsresa var en medelhavskryssning – så vad kan passa bättre? Nu kan vi bara hoppas att alla myndigheternas planer går i lås, så fort första sprutan sitter i armen – ja, då bokar vi! Sen är det bara att vänta på nästa spruta, att vaccinet ska sprida sej i kroppen och att tiden ska gå snabbt till avresa.

Jag saknar verkligen långa sandstränder och barfotapromenader och vill så gärna ha en vinterresa att se fram emot. Jag saknar att packa en resväska, att planera och räkna dagar. Jag saknar till och med att flyga, trots att jag tycker att det är såååå tråkigt!

Efter alla de senaste pressträffarna jag haft (digitalt) med Karibien är jag så sugen på att beta av öarna där. Vi kan ingen spanska och tröttnade lite på att inte fatta något när vi var på Dominikanska, så nu har vi bestämt oss för att börja med de engelsktalade öarna. De är måååånga 🙂

Alternativet är såklart en Västindienkryssning så man får smakbitar av många öar samtidigt. Men jag vill bara ligga på en strand och njuta, inte fundera på utflykter eller sevärdheter vid varje stopp – utan bara lata mej. Dessutom vill jag slippa allt, vill inte ens fundera på var jag ska äta, så ja… jag vet att många av er ryggar tillbaka nu – men jag vill ha all inclusive.

Till vårt försvar ska jag kanske tillägga att vi gör ganska många utflykter med lokaltrafik och rör oss mycket utanför hotellområdet även när vi åker med all inclusive. Så vi bidrar en hel del ändå till landets ekonomi. Om jag ens behöver försvara vårt val att åka så, men det är alltid någon som reagerar negativt på detta, så därför…

Jag vill flyga till en destination, bli körd till hotellet, göra utflykter när det passar och om jag har lust och i övrigt bara lata mej. Med andra ord: charter! Så nu tittar vi (jag) ungefär varje dag om Ving eller TUI har släppt sina resor till…. (trumvirvel) Aruba! Vi har tittat på Mexiko och Jamaica också – men jag har varit där och vill ha något nytt. ”Gamla” resmål åker man bara tillbaka till för att det är enkelt (eller väldigt billigt), för att träffa vänner eller för att visa maken som inte varit där.

Så nu hoppas vi alltså kunna ta en kryssning i Grekiska övärlden i slutet av juli och ta en tur till Aruba i januari 2022. Släpps allt på så skulle det kunna bli en snabbis till Gambia under hösten, men då blir det en sista minuten, bara en vecka, för att kolla familj och vänner där. Då är det fritt fram för den som vill att hänga med 🙂

Så ser våra resplaner ut. Tror ni de håller? Hur ser era planer ut?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

22 svar på ”Aruba och kryssning i Grekiska övärlden

 1. Åh vad jag känner igen mig i det du skriver. I år blir det ingen resa för oss, kanske en julmarknadsresa i december. Vågar inte än. Däremot tittade jag lite på januari, februari 2022. Spelar ingen roll vart, bara jag kommer iväg. Kryssning hade varit så fantastiskt.

 2. Är också så sugen på att åka till Aruba och satt igår och kikade efter resor dit. Hade funderingar på att åka till Aruba på 50-årsresa i april 2020 men så blev det ju inte. Vi har en Kalifornien-resa bokad i slutet av juli/början av augusti men har inte stort hopp om att den blir av eftersom läget är så mycket värre med Corona där.

 3. Så underbart att sitta och drömma sig bort. För min del är det inte resorna jag saknar mest, utan att få se fotboll live. Min högsta önskan just nu är att få komma tillbaka till Stadion i år.

 4. Men så sugen jag blir på att resa! Hoppas ni verkligen kommer iväg på en härlig, varm resa 😊 för oss blir det ingen utlandssemester i år.
  Däremot siktar vi på att kanske kunna åka på vår bröllopsresa 2022!

 5. Ja ååå vad jag längtar efter att resa! Jag vill till solen och värmen och jag vill till USA! Jag vill hälsa på vännerna i USA, men också till NY tillsammans med min dotter för att kolla på musikaler. Så jag antar att det lär dröja lite innan Broadway är up and running igen…
  Och Maldiverna står på min önskelista också!
  Vi har bestämt oss för att inte resa någonstans förrän tidigast höstlovet, men vi får se hur året blir.

  1. Fattar det! Det är en av anledningarna till att vi inte vill äga något igen, det blir för krångligt om/när det händer nåt.

 6. Jag tänker att man kan hålla sig hemma ett år till för att verkligen rida ut stormen, men det är lätt för mig att säga som inte har något större behov av att komma iväg. säger myndigheterna att det är ok så är det säkert det och det är bra för många olika yrkesgrupper om folk börjar resa igen, men tror att man ska tänka en gång extra.

 7. Ja man hoppas att man får åka iväg i sinom tid, men jag tror att man får härda ut detta året med får jag en känsla av. Samt härligt att ni hann komma iväg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *