Bye bye Peppe – Välkommen Ralle

Bye bye Peppe – Välkommen Ralle

Så var det dax! Dagen för husbilsbyte. Lilla Peppe tömdes och städades under förra veckan och i fredags körde vi iväg till bilfirman för att lämna honom och ta hem den lite större Ralle. Lite känslosamt, men inte alls sorgligt – tvärtom!

För ganska precis 2 år och 9 månader sedan hämtade vi hem Peppe, som är en Weinsberg Pepper Edition (därför namnet Peppe) och vår allra första husbil. Han var perfekt för oss som nybörjare, vi hade ju aldrig campat förut. Inte ens i tält. Peppe har lärt oss allt vi kan och visat oss vilka behov vi har.

Nu hade vi vuxit ur honom och hittat en ny bil som vi tror ska bli jättebra för oss. Eller… vi hade egentligen inte alls vuxit ur honom, vi hade bara lite andra behov och hittade en bil med interiör som vi tror passar oss bättre. Storleken var vi faktiskt väldigt nöjda med, vi behövde egentligen inte större – bara en annan inredning. Ni ser här nedan på några bilder, lite vad skillnaden är.

Peppe är 6.75, det innebär att han är rätt kompakt i sin interiör. Han har inget sovrum, mer bara en stor sovyta. Man kan såklart dela på sängen och ha två sängar vid sidan om varandra (det ser ni i filmen längst ner), men då når jag inte att sparka på snarkofagen – så vi har hela tiden haft den ihopbäddad. Jag har saknat att ha en fristående säng som går att gå runt och är lättare att bädda. Det får jag nu. Jag har även saknat en dörr att stänga, det får jag också nu. Det innebär att Martin kan gå upp och jobba och stänga om mej, i Peppe var det bara en gardin.

Hittills när vi suttit och jobbat har vi suttit brevid varandra, jag längst in. Har Martin haft möten har jag inte kommit ut eftersom jag måste passera honom. Det har funkat och varit mysigt, men lite opraktiskt. I den nya bilen sitter vi mittemot varandra och kan även ta emot besök, vilket var i stort sett omöjligt i Peppe. Då fanns det plats för en normalstor person eller två små, nu får vi plats med 3-4 stycken OCH en extra stol vid behov.

Peppe har verkligen gett oss ett helt nytt liv, vi är så otroligt nöjda med honom – men nu är det dax att gå vidare. Så i fredags parkerade vi honom på bilfirman, pussade honom lite, klev in i den nya och körde tillbaka hem. Vår nya bil är en Adria Coral 670 DC och hela 7.50 lång, som vi döpt till Ralle. Vi tycker att han är jättestor, men det är en en rätt normal storlek som nästan alla våra bekanta har.

Ralle uppfyller alla våra krav vi har just nu och det som vi gillade med Peppe. Bland annat ett stort garage, där vi får plats med våra vanliga cyklar. Visst kan man ha cykelställ, men vi vill ha cyklarna i garaget för att slippa smuts och ökad stöldrisk mm. Den nya bilen hade faktiskt cykelställ, men det tog vi bort direkt.

Nya bilen har alltså allt vi önskar, men trots att han är större så är förvaringsutrymmena färre. Så under helgen har vi pusslat för att få plats med allt vi behöver och rensat ur en del. Men nu tror vi att vi fått till allt som vi vill ha det. Det märker vi i helgen, när vi tar första turen.

De allra flesta tycker det är roligt att inreda och fixa nytt, inte jag… jag tycker det är mest bökigt. Jag tycker om när allt är som vanligt och bara det funkar så är jag nöjd. Nu ska jag vänja mej vid detta och tänker att vi ska ha den här bilen längre än den första. Det blir nog jättebra!

I filmen ser ni hur Peppe ser ut inuti både med våra grejer och sedan som helt tom. VI rekommenderar gärna Weinsberg Pepper till er som vill testa på husbilslivet, vill ha något litet och aldrig campat förut. Det är verkligen en kanonbil!

Nu väntar nya äventyr med Ralle. Varför han heter så? Jo, för att modellen är en Coral – (co)Ral + le 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Bye bye Peppe – Välkommen Ralle

  1. Kul att äntligen hämta den nya husbilen 😃. Såklart det blir känslor när man vet att något fungerar & spenderat ett X antal mil & tid.
    Men åxå spännande att byta. Jättefin inuti 😃
    Jag gillar att ställa in grejer i nya hemmet. Men ska vara snabbt gjort. För mig tar det tid att lära känna nya hemmet.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  2. spännande med byte av bil. Hoppas att han funkar som ni tänkt er. Skulle gärna ha en husbil men får nog vänta tills barnen blir så stora att man inte behöver fundera på bilstolar, är lite bökigt har jag förstått

  3. Oj den täckte ju nästan så att man inte ser erat hus. Men kul med ny bil. Det såg ut rejäl större utrymme. Men det är ju bra att testa på först med en mindre innan så man vet om man ska forts med camp livet, 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *