Coolaste hotellet jag bott på!

Coolaste hotellet jag bott på!

Jag älskar den engelska landsbygden och för ganska precis ett år sedan var jag till den lilla byn Warehorn strax söder om London. Där bodde jag på The Woolpack Inn, det coolaste hotellet jag någonsin sett!

The Woolpack Inn är ett litet hotell med bara 5 rum, alla i helt olika stil. Den pittoreska lilla byn Warehorne ligger ca 7 mil söder om Gatwick och man kan enkelt ta sej dit med tåg. Då kliver man av vid Hamstreet Station, så tar man en taxi 8-10 minuter till hotellet. Man kan även be hotellet ordna skjuts samtidigt som man bokar, så hämtar de när man kommer. Det finns även gratis parkering, så man kan komma med egen bil också.

Rummen är väldigt speciella och en upplevelse att bo i. Tre av dem är stora och rymliga, alla med badkar mitt i rummet och med öppen spis. Ett av dem hade jag, fyllt med lamm och utsikt över kyrkan och kyrkogården. Två av dem ligger uppe under taket, som små annex och har självklart badkar på rummet de med. I det murrigare rummet bor även spöket Frederick som rummet är döpt efter. Det får man förstås tro på om man vill… men det spökade när vi var där 🙂

Hotellet är en gammal pub som i princip hade förfallit när John Rogers köpte den 2014. John är arkitekt och hade redan ett hotell som han renoverat och nu ville han skapa en liten kedja där gästerna kunde åka mellan hotellen och den pub som han också köpt upp. Gästerna får på så sätt ett helhetskoncept med både boende och mat och kan cykla, gå eller åka kanot mellan ställena.

På undervåningen är det restaurang där man äter frukosten och på kvällarna middagen, på kvällarna är restaurangen så gott som fullsatt. Detta är ett omtyckt tillhåll för lokalbefolkningen och stämningen blir genuint brittisk. Menyn ändras varje dag, beroende på utbudet av råvaror, och handskrivs direkt på väggen inne i restaurangen.

Detta är hotellet för den som vill ha det där lilla extra. Rummen är en dröm och faktiskt lite galna också, riktigt svåra att beskriva om man ska vara helt ärlig. Man kan leta detaljer i inredningen i det oändliga och hela tiden hitta något nytt. Och man kan bada mitt på golvet medan en härlig brasa sprakar i den öppna spisen.

The Woolpack Inn är ett måste att besöka om man ändå är i krokarna, men det är faktiskt värt en omväg också. Det är ett av de absolut häftigaste och mest pittoreska hotellen som finns just nu. Jag kommer absolut att åka dit igen – Martin måste ju få uppleva det!

2 svar på ”Coolaste hotellet jag bott på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *