En ny hund i vårt liv!

En ny hund i vårt liv!

Sedan vi tog bort vår hund Baileys för 6 veckor sedan har hundabstinensen varit brutal! Bara det där att få sitta i soffan och klappa, ha någon att vara ute och gå med (mer än maken alltså) och någon att busa med. Som jag saknar det! Nu har vi det, vi har återigen en hund i vårt liv och har hittat bästa lösningen!!!

Vi kan av olika skäl inte ha en ny hund, det skulle helt enkelt inte vara schysst. Vi vill resa mer, längre bort och längre tid – då ska man inte ha hund. Även om resandet just nu känns långt bort… Men ett liv utan hund är inget som heller lockar, det går helt enkelt inte! Så hur sjutton kan man få det bästa av två världar? Jo, man lånar en hund!

VI hörde runt bland grannar och vänner och sa typ ”Vi träffa helst inte er just nu, men mer än gärna er hund” och fick några napp. Bland annat hos våra grannar som är lite äldre och har en väldigt glad och pigg 2,5-årig Lagotto. Så nu har vi blivit med studsboll! Fast han heter Nalle 🙂

Vi tog första testpromenaden i söndags och det var alldeles ljuvligt att återigen gå tillsammans med en fyrbent vän. Jag kunde nästan känna hur blodtrycket sjönk och hur hela jag mådde bättre direkt.

Vi gick längre än vi brukar ändå kändes sträckan kortare än den brukar. Vi hade så mysigt och alla tre var väldigt nöjda både under och efter promenaden. Tydligen sov Nalle gott resten av dagen, det går alltså att ta slut även på en duracellkanin.

Grannarna var så nöjda och sa att vi får ha honom precis när vi vill, MEN han får inte vara i möbler. Så det där att sitta och gosa i soffan går ju bort… men man kan ju sitta på golvet. Vi har nya tjocka mysiga mattor nu som är helt ok att både sitta och ligga på. Baileys hade älskat dem!

Så nu har vi alltså Nalle, en lånehund att gå ut med, busa med och mysa med (men inte i soffan). Nallen är nöjd, hans husse och matte är nöjda och vi är mer än nöjda. Vi får bara alla fördelar med hund, men slipper nackdelarna som att fixa hundvakt, veterinärbesök, kostnader och en massa annat. Detta är ett perfekt arrangemang för oss alla och jag är så glad att hundabstinensen kan lindras lite. Jag behöver en hund i mitt liv och nu har jag det igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *