Fixar-söndag

Fixar-söndag

Gick faktiskt upp ganska skapligt idag, utan tvång… jag vaknade 8 och kunde inte somna om. Så jag var väl färdigsoven eller nåt…? Iaf så drog vi iväg till IKEA på förmiddagen. Vi skulle beställa skåpluckor till köket. Allt var noga förberett och uträknat, så det skulle gå snabbt att beställa. Vi valde bort att beställa på nätet eftersom man inte kunde ange att man ville hämta grejerna själv och inte få det hemkört. Att betala för något man enkelt kan göra själv är inte riktigt vår stil.

Det var en jäkla massa kunder före oss, men till slut kom vi iaf fram till disken och kunde utföra vårt ärende. Då får vi vet att man inte alls kan hämta grejerna själv, det blir hemkört vare sej man vill eller ej. Jag blir förbannad och undrar hur det kan komma sej och om man inte kan välja. Jo, det kan man… på de vara som finns på tag-själv-lagret. Jamen, de här luckorna och de flesta andra är beställningsvaror. Då blir det alltså tvångshemkörning. Ja, säger killen vid disken… om man ser det så så…. Preciiiis så ser JAG det! Så vi måste alltså betala 500 spänn för något vi kunde göra själv och hade alltså lika gärna kunnat beställa grejerna över nätet…

Men men, vi plockade ihop lite annat som vi skulle ha till köket; nya handdag till luckorna, kärl till årevinning mm. En liten stund senare hade vi blåst 6000 spänn, det var hur enkelt som helst! Med tanke på att de nuvarande luckorna suttit i 15 år, och de här kanske håller lika länge – så blir ju årskostnaden inte så jättestor. Men ändå! Jag tycker inte om att göra av med pengar!

Sen tog vi ett varv på Ica Maxi så vi skulle slippa imorrn plus att vi hade några rabattkuponger att utnyttja som gick ut idag. När vi kom hem gick jag loss på kaklet i lilla toaletten, så nu är det så gott som rent därinne. Nu ska bara en kvadratmeter kakel till ner och toaletten kastas ut, sen är det bara ett skal kvar. Imorrn kommer det nya fönstret och då ska jag ringa Mr Snickare som har lovat att byta det åt oss. Så i veckan ska vi måla taket och börja bygga upp väggarna igen. I bästa fall har vi dessutom fått hjälp av en rörmokare att koppla bort elementet som ska kastas ut också. Då är vi på god väg!

I övrigt har jag tvättat en massa och plockat. Just nu väntar vi på att lite Tradera-auktioner ska ta slut och sätta ut lite nytt. Under tiden har jag betalat räkningar och lite sånt. Så vi har hunnit en hel del idag och ska försöka hålla det tempot hela veckan. Hemmet ser ut som ett bombnedslag och jag trivs verkligen inte med att ha det så. Röra stressar och av stress går man upp i vikt… Jag behöver ordning, men har det ganska sällan.

Imorgon är en ny dag, tom nu vecka – skönt!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *