Fler och fler länder öppnar upp!

Fler och fler länder öppnar upp!

Fillippinerna

Att vara reseskribent i pandemitider har inte varit så lätt, det var bland annat därför som vi köpte husbil. På så sätt kunde vi se mer av vad Sverige har att erbjuda och hitta spännande saker att skriva om, men nu öppnar fler och fler länder upp.

Det är inte så enkelt att hitta någon samlad information och reglerna förändras rätt snabbt just nu, men jag har ändå försökt att klura ut vad som gäller i några av de länder som intresserar mej.

Så sent som igår fick jag veta att Filippinerna numera välkomnar fullvaccinerade turister, PCR-test är slopat. Såklart kan man bära på smitta även om man tagit alla vaccinationer, så försiktig ska man fortfarande vara.

Här är ett 20-tal länder samlade:

Cypern

Cypern kräver inte längre att du fyller i ett inreseformulär utan du ska endast uppvisa ett giltigt covidbevis (vaccinationsbevis, testbevis eller tillfrisknandebevis.)

Danmark

Den 29 mars 2022 togs de sista covidrelaterade inreserestriktionerna till Danmark bort.

Dubai
Giltigt covidbevis och du rekommenderas att fylla i landets officiella inreseformulär.

Egypten

Covidbevis samt PCR-test krävs.

England
England har inte längre några inresekrav och allt är som innan covid-19. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till England.

Estland

Covidbevis samt PCR-test krävs.

Fillippinerna

Covidbevis

Frankrike

Covidbevis

Grekland

Från och med 1 maj har Grekland inte längre några inresekrav.

Indien

Hälsodeklaration och covidpass

Italien

Italien kräver inte längre att att du ska fylla i ett inreseformulär före avresa. Men alla ska kunna uppvisa ett giltigt covidbevis vid inresa.

Kroatien

Från 9 april har Kroatien inte längre några inresekrav och allt är som innan covid-19.

Marocko

Covidbevis samt PCR-test krävs.

Mexiko

Alla resenärer måste fylla i ett digitalt inreseformulär. Efter att formuläret är ifyllt får du en QR-kod som ska uppvisas vid ankomst till Mexiko. I nuläget finns det inga särskilda regler kring covidtest för inresa till Mexiko.

Norge

Inga restriktioner.

Portugal

Portugal kräver inte längre att att du ska fylla i ett inreseformulär före avresa. Alla ska däremot kunna uppvisa ett giltigt covidbevis vid inresa.

Spanien

Spanien kräver inte längre att du ska fylla i ett inreseformulär före avresa om du kan uppvisa ett giltigt covidbevis.

Thailand

Reseintyg, covidbevis samt PCR-test krävs.

Tyskland

Covidbevis

Ungern

Covidbevis samt PCR-test krävs.

USA

Alla resenärer ska fylla i ett formulär innan avresa. För att resa in i USA krävs att du som fyllt 18 år är fullvaccinerad och ha ett giltigt covidbevis. Dessutom krävs att du tar ett antigentest före avresa .

Österrike

Covidbevis


Hoppas detta kan underlätta lite för er, men dubbelkolla – reglerna ändras snabbt och jag kan ju även ha sett fel 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Fler och fler länder öppnar upp!

  1. När vi var i Paris behövde vi inte visa covidbeviset. Dom frågade om vi var vaccinerade, och då vi skulle visa upp det tittade dom knappt på det. Ingen scanning eller nåt 🙂 Hoppas det håller i sig nu då jag inte tror någon orkar med mer restriktioner.

  2. Vad bra att du påminner om detta – är lite sugen på en resa till Mallis i sommar med kidsen. Sonen är bara 11 så måste kolla upp vad som gäller för honom.

  3. Vi har gjort tre utlandsresor sedan i höstas: Malta på höstlovet, Italien på sportlovet och Schweiz på påsklovet och snart ska vi till Mallorca. Det märks att reglerna ändrar sig hela tiden och hittills har de lättat efter hand. Nu senast när vi var i Schweiz var det ingen som kollade våra covid-pass till exempel men bara några veckor tidigare var det massor av kontroller i Italien. Allt färre använder munskydd också. Det är lätt att glömma att vissa restriktioner faktiskt kvarstår. Så tack för att du påminner. Får dubbelkolla så att våra covid-pass fortfarande gäller inför Spanien-resan.

  4. Så bra att du skrev upp detta. Marocco visste jag då min vän åker dit nu till o från. Men jag visste inte att flera länder minskar på allt. Så skönt . Man har nästan nu glömmer bort pandemin.

  5. Bra lista men tänker också att även om de allra flesta har covidbevis idag så får många sjukdomen igen.

    Hoppas så att jag kommer iväg i sommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *