Imorrn är en spännande dag!!!

Imorrn är en spännande dag!!!

Det är fyra år sen sist och som jag längtat…

I februari förra året hoppade jag av både föreningslivet och det politiska livet. Den lokalavdelning jag då tillhörde hade klart och tydligt visat att de inte tänkte låssas om som om jag överhuvudtaget exicterade och efter att redan varit utfryst och satt på undantag, tänkte jag inte låta mej bli behandlad så i ytterligare fyra år. Så jag lämnade partiet med buller och bång efter ett mycket moget övervägande. Efter 15 år i politiken och ännu fler i föreningslivet så var det faktiskt riktigt skönt att få lediga kvällar igen.

Under sommaren kände jag ändå att man ju trots allt kunde vara medlem i ett parti, men man behövde ju inte vara aktiv… Jag tycker ju ändå en massa och vill hänga med i samhällsdebatten, så någonstans vill jag ändå finnas med. Jag visste att jag var välkommen i samtliga av kommunens partier, alla har nämligen bett mej kommer över till dem, tom Vänstern vars politik jag står allra längst ifrån. Men de har alla sett mej som en kraft att räkna med och det är något jag suger i mej av  🙂

Till slut föll valet på det parti som jag står närmast, förutom det jag lämnade alltså. Men jag har så här i efterhand förstått att jag nog varit närmast detta hela tiden sånär som på ett par frågor. Så det känns bra. Efter valet blev jag kontaktad av den politiska sekreteraren som frågade om jag kunde tänka mej något uppdrag under kommande mandatperiod. Jo, sa jag… Tingsrätten! Ett uppdrag som jag älskade och har saknat enormt mycket.

För några månader sedan kom pappret på att jag var nominerad som nämndeman och en kort tid efter det ett papper med beslutet om att jag var vald. Under semestern fick jag schemat för hela 2011 och imorrn är första gången jag ska dit. Nu är det NYA tingsrätten på södertörn jag ska till. Förra gången var det Huddinge Tingsrätt. Nu ska jag till det nya fina glashuset vid Flemingsbergs Polishus, som har direktkontakt med häktet.

Det ska bli så otroligt roligt att träffa alla igen; vakmästarna, dommarna och de andra nämndemännen. Jag har sett i papprena att några av de ”gamla” är kvar men att det även finns en hel del nya namn. Jag har också hört att kaffeautomaten är bättre nu  😉

Så var trejde tisdag ska jag tjänstgöra i tingsrätten och direkt efter åka vidare till Tullinge och jobba på VV. Martin får förbereda det mesta, så jag bara kan sätta mej och köra igång. Hemarbetet får han fixa de dagarna, men det gör ju jag när han är borta på dagtid – så det är ingen ” big deal”.

Jag är så glad – I´m back!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *