Inflyttat och klart!

Inflyttat och klart!

Förra helgen flyttade vi äntligen in i Peppe (husbilen). Innan vintervilan hade vi tagit in allt som eventuella möss kan vara intresserade av och sån som jag frysa sönder. Nu skulle allt tillbaka igen, vilken härlig känsla!

Vi hämtade Peppe 29/6 förra året, efter det var vi inte hemma särskilt mycket. Livet i husbil är så mycket mer än vi någonsin kunnat tro. Vi älskar det! Vintern har av förklarliga skäl därför varit väääldigt lång. Sista turen togs i mitten av oktober och nu är det äntligt dax igen. Just nu känns det dock lite knepigt med vädret… väderstressen är rätt stor ska erkännas.

Vi har inga vinterdäck och senaste veckans snöande har varit minst sagt oroande. Vi vill komma iväg senast på söndag, men helst imorrn, för att hinna med allt som planerat. Visst kan vi i nödfall åka senare, men då blir det många långa timmar i bil på en gång. Och det är sådärkul… Vi hade först tänk att ta oss till Västervik och upptäcka det ett par dagar, sedan mot gränsen mellan Blekinge och Skåne ytterligare några dagar innan vi åker till Eklaholm och sen till påskträffen. Vi håller tummarna för att den planen ska hålla…

I lördags började vi iaf förbereda allt inför avresa. Alla lådor med grejer plockades in, allt ställdes på sin plats, en del rensades ur, en del ersattes och som pricken över i bäddades sängen och mina böcker las upp i hyllan. Vilken härlig känsla att se allt stå på sin plats och veta att allt man behöver finns där. Nu är det bara mina mediciner, kläder och mat som fattas. HÄR finns film från inflyttningen.

Att packa kläder just nu är knepigt, man har ju ingen aning om temperaturen under månaden. Just nu är det drygt nollgradigt i Skåne, men det brukar ju vara betydligt varmare i April. Hur varmt kommer det att bli? Vilka kläder behöver vi?

Så nu ligger det högar med olika slags kläder på golvet i vardagsrummet, både varmare kläder som långkalsonger och lite lättare som trekvartsbyxor. Detta gör att det blir mer kläder än jag vill ha med, men vad gör man? Vi ska på premiär på Malmö Operan på Valborg, då måste man ju ha lite snyggare kläder också. Så det är svårpackat.

Vi har äntligen köpt ett säkerhetsskåp som vi också har installerat, jag är sååå nöjd! Där är tanken att bla förvara det vi inte vill släpa runt på, som är av lite värde. Typ dator, objektiv som inte behövs för stunden, pass osv. Jo, vi har faktiskt giltiga pass, dem gjorde redan förra sommaren, när polisen började varna för långa köer. Känns så skönt att ha det fixat!

Så vi känns hyfsat färdiga att dra iväg nu faktiskt. Husvakten ska bara få lite mer instruktioner om hur saker funkar hemma hos oss, kaffemaskinen var inte jätteenkel när den testades. Det känns väldigt bra att någon bor i vårt hus medan vi är borta, det har varit lite bus här senaste tiden. Husvakten bor vanligtvis i lägenhet och har nu en hel trädgård att mysa i och en betydligt lugnare miljö än denne är van vid.

Nu ska det bara snöa färdigt och torka upp lite, sen drar vi. Kommer vi bara söder om Nyköping känns det lugnt, där nånstans blir plusgraderna fler och fler. Det ska bli såååå skönt att äntligen få lite husbilsliv igen 🙂

Hoppas ni hänger med, allt visas såklart på min instagram @marlenerinda

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Inflyttat och klart!

  1. Trekvartsbyxor känns lite optimistiskt, men har ni plats är det ju bara att ta med!
    Blir lite nyfiken på vart mellan Skåne/Blekinge ni ska? Är nämligen född & uppvuxen där 🙂

    1. Tänk början på maj i Skåne… då är det trekvartsbyxor vanligtvis 🙂

      Vi har husbilsträff i Sölvesborg över påsk, sen blir det Kivik och kusten upp till Helsingborg.

  2. Ja vädret är konstigt nu. Igår fick jag sopa undan mängder med snö från bilen och nu skiner solen. Bra att ha en husvakt som faktiskt är där så det ser bebott ut. Vår granne brukar passa vår katt och dom är här väldigt mycket då vi är borta. Allt för att ingen ska kunna se ett mönster. Vi tittar ju till deras lägenhet också då dom är borta.

  3. jag kommer faktist ihåg när ni köpte peppe. det var så kul o läsa tyckte jag. o ha husvsgn är ju verkligen så myssigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *