Inte lätt med gymnasievalet…

Inte lätt med gymnasievalet…

Junior ska välja gymnasium och det är inte lätt… Igår var vi på gymnasiemässan, precis som förra året vid den här tiden. Då var vi med Senior och det var mycker enklare. Senior har sina begränsningar och det var en del som vi lätt kunde välja bort. Tyvärr startade inte hans två första val, men det blev ju bra ändå.

Junior har länge sagt att han vill gå sam. med räddningstjänst. Nu hittade han några fler alternativ; pilotutbildningar, andra räddningsutbildningar och program där han kunde simma på skoltid. Från att han varit ganska klar med vad han ville, blev förvirringen total 🙂

Direkt efter mässan var han helt inne på att bo på internat och gå en spännande utbildning inom räddningstjänsten. Då skulle han bo i Sundsvall i tre år, helt ok för mej. Arvidsjaur var också ett alternativ och utbilning som pilot, men den åkte i soporna när vi hade funderat klart på hans astma. Idag drog vi det ett varv till, med tanke på simningen, och då åkte även Sundsvall i soporna – där finns ingen simhall på nära håll. Just nu ligger nog Solna Gymnasium och en elektrikerutbilning på första plats. Då kan han simma på skoltid, plus få en bra utbilning.

Vi får väl se hur tankarna går imorrn… Det här är inte lätt!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *