Matsedel v 28 – bra till matlådan

Matsedel v 28 – bra till matlådan

Nu är många av er på semester. Kanske har ni semester hemma, kanske är ni iväg på roligheter. Martin jobbar en vecka till sen har han tre veckors ledigt, som kommer att tillbringas hemma. Jag är ju alltid eller aldrig ledig, beroende på hur man ser det men kan iofs jobba vart jag än är och nog skulle jag vilja åka iväg – men vi har helt enkelt inte råd i år. Det får bli en hemester med fokus på att komma ikapp här hemma.

Med komma ikapp menar jag att jag ska försöka skriva ikapp allt som ligger på hög. Vi ska städa inne och röja förrådet. Vi ska också testa ett helt gäng med recept och skriva så många vi hinner så vi ligger lite före i planeringen. När vi testar recept passar vi på att fixa matlådor och fylla frysen till dagar då vi inte har lust att laga mat och tills i höst så Martin har lunch till jobbet och jag slipper fixa lunch på dagarna.

Planering är a och o för mej när det gäller vikten. Därför fokuserar veckans matsedel på bra matlådemat. Klicka på rätten så kommer du till receptet:

Måndag: Indiska Daal fr 3 SP Flex plus ris

Tisdag: Lax och spenatsås 3 SP Flex plus pasta

Onsdag: Snabb kasslergratäng 6 SP Flex

Torsdag: Kycklingkorvsstroganoff 9 SP Flex plus pasta

Fredag: Indiska räkor 5 SP Flex för hela grytan plus ris

Lördag: Smakrik kasslercurrygryta 26 SP Flex för hela grytan, plus pasta

Söndag: Kyckling med timjan- och senapssås 4 SP Flex plus ris

 

Varenda rätt passar i matlådan, så passa på att fylla frysen! Det kanske inte är jättekul att laga mat när solen skiner och det är 25 grader varmt, med alla rätter den här veckan är snabblagade – så det blir inte jättemycket tid vid spisen ändå. Så kan ni fiska fram mat ur frysen veckan efter när det ska bli ännu varmare. HÄR finns fler tips till bra matlådemat  🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *