Matsedel v 39

Matsedel v 39

Nu är det bara drygt tre månader kvar av 2021. Ingen kunde väl ens ana att 2021 skulle bli lika konstigt som 2020. I januari tänkte man väl att det skulle komma ett vaccin inom kort och sen skulle saker och ting återgå nästan till det normala. Inte att det skulle ta nästan ett helt år till i corontän.

Vi har nyligen börjat bli lite mer sociala, men långt ifrån som förr. I drygt 18 månader har vi isolerat oss, men för någon vecka sedan var vi faktiskt på vårt första mingel. Så roligt och lite konstigt att träffa folk igen! Å nästa vecka ska vi på teater!!! Som vi har längtat!!! Men nej, det är inte som vanligt. Vi är fortfarande försiktiga.

Under de här 18 månaderna har vi fokuserat på vår hälsa. Vi har gått och gått och gått. Och renoverat. Och köpt husbil! En massa bra grejer alltså, vi har verkligen utnyttjat tiden och förändrat vår liv till det bättre. Nu är det bara att fortsätta, även om det inte blir lika mycket tid hemma.

Maten har vi skött och det fortsätter vi med. Ni vet väl att det finns över 500 färdiga veckomenyer här på bloggen? Ni hittar dem HÄR. Och att det finns mer än 700 recept med uträknade SP på Du i Fokus? Ni hittar dem HÄR.

Här är veckans matsedel:

(Färger och siffror är för viktväktare)

Måndag: Morotsplättar (Grön 35, Blå 27, Lila 27 för allt)

Tisdag: Ugnsbakad fisk med kräftosttäcke (Grön 7, Blå 6, Lila 6 plus potatis)

Onsdag: Pastagratäng med skinka och tomater (Grön 12, Blå 11, Lila 11)

Torsdag: Cannelloni med kasslerfyllning (Grön 7, Blå 7, Lila 7)

Fredag: Bakad potatis med räkröra Grön 7, Blå 1, Lila 1 för all röra, lägg till för potatis.

Lördag: Kycklinggyros med tzatziki (Grön 3, Blå 1, Lila 1 plus tillbehör)

Söndag: Makaronilåda (Grön 13, Blå 12, Lila 12)

Den här veckan vill jag slå ett extra slag för cannellonin. Gör en hel plåt på en gång och portionera sedan i matlådor. Samma sak med pastagratängen och makaronilådan som är kanon att göra en stor sats av. Kanonbra matlådemat! Fler rätter som funkar i matlådan hittar ni HÄR .

Ha en riktigt härlig vecka nu och ta hand om er!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *