Matsedel v 42

Matsedel v 42

Tyckte det var söndag nyss! Dagarna och veckorna går så otroligt snabbt. Det passar mej perfekt! Jag vill gärna ha ett nytt år och vår igen. Jag är rätt trött på 2020 nu. Är inte ni det?

Det har regnat en hel del senaste veckorna och det passar också mej rätt bra. Jag har hunnit ikapp en del och börjar tycka att min att-göra-lista ser helt ok ut.

Ni som är med på instagram @marlenerinda har sett hur det bara sprutar ut nya rätter ur vårt kök. Jag skriver recept för glatta livet, de kommer som vanligt på Du i Fokus vart efter. Å sen hamnar de i en veckomatsedel 🙂

Här är veckans matsedel:

Måndag: Kantarellpaj (Grön 38, Blå 28, Lila 28 för hela pajen)

Tisdag: Tonfiskpasta (Grön 3, Blå 2, Lila 2 plus pasta)

Onsdag: Kassler & ananas i ugn (Grön 5 , Blå 5, Lila 5  plus ris)

Torsdag: Kyckling i paprikasås (Grön 4, Blå 2, Lila 2 plus pasta)

Fredag: Purjo- och lövbiffsgryta (Grön 4, Blå 4, Lila 4 plus ris)

Lördag: Domoda – jordnötsgryta (Grön 8, Blå 8, Lila 8 plus ris)

Söndag: Shepards Pie (Grön 54 , Blå 50, Lila 27 för hela)

Allt utom tonfiskpastan funkar som matlådan dagen efter, eller som matlåda i frysen, så passa på att göra lite extra. Vi är bara två personer i hushållet, vi lagar alltid till minst fyra så har vi till matlådor. Då behöver man inte stå och klia sej i skallen en kvart för lunch, det är bara att ta fram en låda och tina upp.

HÄR finns bra matlådemat om ni vill ha tips 🙂

Har ni varit ute i skogen än? Vi ska försöka komma ut lite oftare. Det finns tydligen mängder med höstkantareller och de passar självklart i måndagens kantarellpaj. Ska ni bara testa en enda sak den här veckan, så är det kantarellpajen – den är svingod!

Fast det är å andra sidan Domoda också… som är en av mina favoriträtter och tar mej ”hem” till Gambia… så den måste ni också testa! Vi gör den på kyckling, men ska testa med räkor någon gång. Det mesta funkar 🙂

Gör en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *