Matsedel v 5 – februari är här

Matsedel v 5 – februari är här

Januaris näst sista dag! Imorrn fyller jag år!

Jag hann precis fira min 50-årsdag innan corona slog till. Den firades på härliga Dominikanska Republiken. Soligt, varmt och skönt. Det känns som ungefär 300 år sedan… Det som händer under corona är mest bara tråkigt och bortglömt, så jag stannar tydligen på 50 🙂

Skämt åsido, jag tycker det är helt ok att bli äldre. Rynkor är fint och tyder på ett längre liv och att man är lite klokare, och grått hår är rätt coolt. Men sanningen är den att när någon frågar hur gammal jag är så säger jag fortfarande 50. Sen kommer jag på mej och ändrar, nu ska jag alltså komma ihåg att svara 52 ett tag 🙂

Februari på tisdag alltså… jag vet att många av er bor norrut, men för oss andra kan man iaf börja få lite vårvibbar nu. Även om det väntas snö i veckan, så har fåglarna börjat kvittra rejält, den sol som visar sej ibland värmer faktiskt och i rabatterna börjar det knoppas. Bara en vintermånad kvar enligt almanackan, sen börjar min tid på året igen. OM jag längtar? Liiiite bara! Vi vill ju åka ut med Peppe (husbilen) så fort det går!

Medan vi väntar kämpar vi på med bra mat, god sömn och promenader.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Cannelloni med spenat- & färskostfyllning (47 PP för allt)

Tisdag: Torsk med äggsås (11-22 för allt, plus potatis)

Onsdag: Kyckling- och spenatpaj (29-45 för hela)

Torsdag: Italiensk kasslergratäng (35 PP för hela, plus ris)

Fredag: Tacogratäng med bacon & mango (35-44 PP för hela, plus ris)

Lördag: Pasta och fläskfilegratäng (49 PP för hela)

Söndag: Tandoorikyckling (17-25 PP för allt, plus ris)

Februaribonus: Minisemlor

Det mesta passar i matlådan och jag vill särskilt rekommendera pajen, alla gratängerna (särskilt tacon, den är snuskigt god) och tandoorikycklingen. Gör dubbelt när ni ändå håller på och frys in!

Jorå, semmeldagen närmar sej så det får bli minisemlor också som lite bonus. Det finns fler semmelrecept HÄR. Alla Hjärtans dag är det också snart, mat som passar en alldeles särskild dag hittar ni HÄR.

Ha en fin vecka, det ska vi ha!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *