Ny presentation

Ny presentation

Tänkte ta och presentera mej igen, det kan ju ha tillkommit nya läsare som kanske vill veta vem jag är?

Jag heter Marlene och har precis fyllt 40. Fattar inte riktigt hur det gick till eftersom jag känner mej som 25 eller nåt… Jag började blogga för fyra år sedan då jag väldigt överraskande blivit nominerad till Riksdagen. Kände att jag ville dokumentera tiden fram till valet och även låta andra se hur valarbetet går till inifrån. Då låg min blogg på Expressen, men efter en del strul valde jag att flytta den hit i somras.

Jag har två barn, Senior som blir 17 i sommar och Junior som precis fyllt 15. Dessutom har vi en mycket älskad hund, Borderterriern Baileys som är 3 år. Barnen har massor med sjukdomar och diagnoserna har stundtals haglat över oss. I nuläget vet vi att Senior har adhd, tourettes syndrom, allergi, astma, en lätt hörselskada, fel på lever och sk reflux i magen. Junior har astma, allergier och en enzymbrist i magen. Bägge två är aktiva inom sina sporter; Senior skjuter luftgevär och Junior tävlingssimmar. De är väldigt duktiga i skolan och jag får alltid beröm över hur trevliga de är – ja, jag är en stolt mamma!

Jag blev tidigt ensam med barnen och levde ensam i 10 år. Under en tid hade jag en särbo i Skåne, hans tre flickor är numera som mina egna trots att förhållandet är slut sedan länge. T är snart 22 år och pluggar i USA, Lilla M är oxå 22 och pluggar i Uppsala, stora M är 24 år och har precis kommit hem efter en långresa och ska tillbaka till Uppsala och plugga färdigt. De har alltså lämnat Skåne allihopa och kommit närmare mej 🙂

Jag jobbar ca 20 timmar i veckan som kassör på Viktväktarna. På jobbet träffade jag Martin som jag sedan två år bor tillsammans med. Vi har egna klasser mån-ons och sen jobbar jag tillsammans med en annan tjej på torsdagar. Ett jätteroligt jobb där man verkligen får följa folk till ett bättre, lättare och mer hälsosamt liv. Tyvärr bara provisionslön, så det är ganska sårbart. Men just nu funkar det…

Jag har alltså haft en politiskt karriär, men sa för drygt två veckor upp alla mina uppdrag. Både inom politiken och föreningslivet. Det har varit strul i lokalföreningen sedan första dagen för snart 12 år sedan och nu orkade jag inte stångas längre. Samtidigt sa jag upp alla uppdrag inom astma och allergiförbundet där jag satt som ordförande i en lokalförening. Jag kände att jag inte längre hade förtroendet och tyckte det var bäst för alla att jag lämnade posten. Då var det tungt, nu känner jag mej enbart lättad!

Som person är jag envis, är jag helt säker på att jag har rätt så ger jag mej ALDRIG! Jag försöker leva efter Stefan Einhorns devis att man ska vara snäll och det gjorde jag långt innan jag läste hans bok. Jag tror att man får tillbaka det man ger, är jag schysst mot någon så blir jag bemött på samma sätt. Har väl upptäckt att det inte alltid är så kanske… men jag fortsätter hoppas. Jag är väl relativt allmänbildad och hänger med i debatterna. Vill gärna titta på nyheterna nån gång per dag och kolla av de olika kvällstidningarna.

Eftersom jag är en ganska rak person så är det långt ifrån alla som älskar mej. Alltså hamnar jag lite för ofta i konflikt med folk, men jag kan ändå inte hålla truten när jag tycker att något är fel. Jag har dock blivit liiite bättre på att täppa till… men det måste väl ändå vara bättre att säga ifrån än att tiga och låta brister och fel fortgå?

Jaha… det var väl jag det. Andra kan säkert komplettera med mer info, välkommen att göra det i kommentarsfältet 🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *