Rensning i avtalsträsket…

Rensning i avtalsträsket…

Under sommaren har vi ägnat lite tid åt att kolla upp avtal och abonnemang som vi har av olika slag. Man har ju en jäkla massa grejer att hålla reda på, särskilt som husägare. Det är elavtal, tv-tjänster, telefonabonnemang x fler, larmtjänster, prenumerationer, försäkringar och en massa annat. En hel djungel skulle jag vilja påstå.

En del av den djungeln har vi försökt att ta oss fram i, men det är ju inte lätt! Det började med att jag fick pengapanik i våras, så i början på sommaren sa Martin upp alla betalkanaler som vi haft. Jag hade ingen aning om vad eller hur många vi hade, jag vet faktiskt inte ens hur man slår igång de där kanalerna… Redan i våras sa vi upp vår fasta telefon, nu har vi bestämt att vi ska öka på min surf på mobilen så kan jag använda den även till datorn hemma och säga upp ett svindyrt internetabonnemang. Bara på dessa två åtgärder har vi sparat ca 1000 kr i månaden. Fattar ni va sjukt!

Vi har bytt larm och larmföretag, det var kanske inte ett jättesmart beslut då vi fick betala en hel del för installationen – men under året har vi sparat igen detta och då kommer det att bli billigare per månad. En genomgång av hus- och bilförsäkring visar att vi har helt ok avtal där, bilen använder vi knappt sedan älgkrocken. En del grejer gick sönder under sommaren, dessa lyckades min pappa att laga tack o lov – så sparade vi lite pengar där också och slapp att köpa nytt.

När vi ändå höll på så gick vi även igenom våra bankkort och bestämde oss för att skaffa SAS-kort. Jag har länge haft ett sånt som man samlar poäng med, men nu har vi även ett som vi betalar med och på så sätt samlar vi poäng ännu fortare. Poäng som man kan resa för  🙂

Vi lever rätt sparsamt och har inga dyrare vanor. Vi kör bil någon gång i veckan, storhandlar, drar ner värmen inne, tvättar fulla maskiner, kollar begagnatmarknaden osv. Då finns det inte så mycket mer att dra in på när man försöker spara pengar faktiskt. Men det finns ändå en del… som telefoner och tv-kanaler – det är sjukt mycket pengar som går där. De där 1000 kronorna som vi nu sparar i månaden, sitter rätt fint när vinterresan ska betalas. Å då betalar vi alltså med SAS-kortet och får poäng som vi sen kan resa en gång till för. Så himla bra!

Detta är INTE ett sponsrat inlägg för SAS eller pekpinnar till den som slösar! Jag vill bara poängtera att det finns pengar att spara på att gå igenom alla de där avtalen man har, men kanske inte använder, eller kan få billigare eller gör smartare. Å när man tar bort och resar upp i avtalsträsket får man bättre översikt och mindre att ta tag i nästa gång. Men visst är det en djungel… en jäkligt tråkig djungel… men nu är det gjort för den här gången!

 

2 svar på ”Rensning i avtalsträsket…

  1. Många gamla avtal löper på per automatik så visst är det bra att se över allt lite då och då! Att spara 1000 kronor per månad är inte det sämsta.

  2. Vi fick samma ryck på vår
    Semester. Det är ju då man har tid att ta tag i det. Super nöjd efteråt. SAS kort måste jag kolla upp! Nyligen hittat din blogg, jätteglad för det!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *