Städhjälp?

Städhjälp?

Idag på facebook satte någon igång en tråd angående städhjälp. Var det ok att ta hjälp med städningen i ett hem, eller inte?

Jag har ganska många bekanta som har hjälp i hemmet, både ensamstående, yngre, sammanboende och barnfamiljer. De har helt olika situation allihopa vad gäller ekonomi, bara ett par har det riktigt gott ställt vad jag vet. De andra har det ungefär som vi, om inte sämre ställt.

Jag hade gärna haft hjälp med att torka av fria ytor, dammsuga, torka golv, stryka och vika tvätt och tvätta fönster. Resten kan jag göra själv. Anledningen till att jag inte tagit hjälp (än) är att jag har haft ett (i mina ögon) för stort kaos här hemma för att det ska vara någon idé. Men snart är jag kanske framme, när hemmet är värt att satsa lite extra på för att få extra fint kanske varannan vecka.
Varför ska man då ta hjälp med något som man själv kan göra? Jo, för att få tid till annat kanske. Jag skulle ta hjälp för att jag tycker det är så förbenat tråkigt. Dessutom skulle jag ju göra detta vitt och alltså avlöna en person som annars kanske inte hade haft något arbete. Detta fick stort mothugg av en person på facebook. Hon menade på att man skulle ta hand om sin egen skit, det kunde minsann alla göra! Jag ser det inte så.

Det finns handikappade personer som inte kan göra allt och en personlig assistent ska ju inte bara städa, utan vara behjälplig med annat också. Har man sjuka eller handikappade barn tar dessa kanske så mycket tid att man helt enkelt inte hinner ta hand om hemmet som man vill. Jag kanske har en sjuk förälder och spenderar hellre tid med denna, än städar. Anledningarna är hur många som helst för varför man kan vara i behov av städhjälp.

Visst finns det personer som skulle behöva hjälp som inte har råd, men så är det ju med allt. Man har inte råd med allt, man får helt enkelt prioritera det som är viktigast och det man kanske inte kan göra själv å då hamnar förmodligen inte städning överst på ”leja-bort-listan”.

Jag anser inte heller att den person som städar en annan person hem har ett mindre viktigt arbete än någon annan. Alla jobb är värdefulla och viktiga! Jag vet folk som ser ner på mej och Martin för att vi inte har ”riktiga” jobb…. det finns folk som tror att vi jobbar gratis… hur tänker man då?

En dag ska jag nog också ha hjälp med städningen här hemma, men jag vet inte när. Men nog sjutton vore det skönt att komma hem till ett rent och snyggt hem som doftar såpa? Nä just det, det får ju inte dofta annat än rent för då blir vi sjuka  🙂

Hur tänker ni om detta?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *