Strul med mobilräkning

Strul med mobilräkning

I slutet av maj la vi till mobilsurf på våra mobiler, så att vi kan koppla upp oss var vi än är. Vi la till detta på alla våra telefoner… trodde vi… eller jo, det gjorde vi. Det står iaf så på avtalet som jag fick men av någon anledning ändrades inte Juniors abonnemang. Så helt plötsligt stod han med en telefonräkning på drygt 1500 spänn! Han försäkrade att han inte ringt för så mycket och jag kollade upp hans räkning, mycket riktigt: Tele2 hade inte lagt till hans mobilsurf.

Nu började jobbet… jag trodde det skulle vara enkelt att få detta korrigerat eftersom jag hade avtalet framför mej och såg att vi gjort det vi skulle. Så jag ringde, en gång, två gånger, TRE gånger… innan någon kunde kläcka ur sej att jag var tvungen att gå tillbaka till butiken. Att ringa till Tele2 är inte enkelt, det är nämligen en telefonkö på ca 50 minuter innan man får prata med någon.

När man sa att jag skulle gå tillbaka till butiken blev jag galen. Jag sa att jag har avtalet framför mej, jag kan kopiera detta och skicka till tjejen jag pratade med. Men nej, så kunde man inte göra. Så efter ca 6 timmar i telefon och flera mail var jag tvungen att åka till Skärholmen och fixa detta, med resultat att vi kom iväg 3 timmar senare än tänkt när vi skulle åka på semester.

Jag fixade ändringen och allt skulle vara frid och fröjd, trots att jag ännu inte fått någon bekräftelse på att räkningen var korrigerad. Men jag tyckte ändå att man skött mitt ärende så illa att jag ville att detta skulle komma fram till någon ansvarig. Så efter lunch idag skrev jag ihop ett mail med allt som hänt och skickade till några ansvariga ”gubbar”. Det tog inte mer än max 2 minuter, så fick jag svar från VD´n. 20 minuter senare blir jag uppringd av en supertrevlig kille som rättar till allt och som ringer upp ytterligare en gång för att försäkra sej om att allt är ok nu.

Vår räkning sjönk från drygt 1500 kr till 90 kr – en viss skillnad. Dessutom fick vi en samtalspott på 500 kr som plåster på såren. Alla nöjda och glada. Men visst är det väl sjutton att det ska krävas ett mail till en ansvarig chef för att vissa saker ska rättas till. Kundtjänst har hela tiden sagt att jag har rätt, men att de inte kunnat fixa det. Tydligen krävdes det bara rätt person för att fixa det… Jag hoppas och tror ändå att mitt mail gör nytta även för andra. Nu kommer de tydligen se över hur kundtjänst fungerar och var det brister.

Som kund hos Tele2 i 12 år eller vad det nu är så har jag alltid varit nöjd. Nu blev det trassel, som gick åt en herrans massa tid till att fixa – men som till slut ordnade sej. Jag var rejält förbannad och tänkte byta operatör, men nu när man lyssnat på mej och gett mej rätt så stannar jag kvar. Jag är inte den som är den.

All eloge till herr VD som tog sej tid, trots att han tydligen hade semester, att fixa detta. Stort plus från mej 🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *