17 år sedan idag…

17 år sedan idag…

Om en timme, 12.26, är det precis 17 år sedan jag fick upp min förstfödde på bröstet. En graviditet som varit långt ifrån komplikationsfri, men en lätt förlossning som bara tog 6 timmar. Guuuud vad jag hatade att vara gravid! Jag mådde illa och kräktes flera gånger om dagen i 9 långa månader, dagen efter förlossningen var sista gången jag fick springa och spy. Ändå gjorde jag om det!

När Senior föddes såg han ut som seriefiguren Acke. Han hade en likadan guldfärgad lock i pannan och var alltid glad. Men han krävde väldigt mycket av mej och alla runt honom och efter några år skulle vi förstå varför. Jag kände direkt att allt inte stod rätt till, men som förstagångs mamma blir man inte lyssnad på. Det skulle ta lång tid innan bitarna föll på plats.

Senior var lyckan i vårt liv efter att vi vid första försöket fått ett sent missfall. Han var pusselbiten som fattades i mitt livspussel och var någon jag längtat efter så många år. Jag hade äntligen fått ett barn och lyckan var fullständig.

Idag fyller han 17 år. Han är fortfarande en glad kille som vill vara alla till lags. Han är en smart, intresserad och allmänbildad person som alla berörs av på ett eller annat sätt. Igår hade vi en liten tillställning med goda vänner och kräftor. Redan då fick han presenter från oss, han fick välja och kunde inte vänta. Han är nog sveriges mest nyfikna person. Ledtråden till vår gåva var: något du önskat dej – men inte behöver… han fattade inte ett smack 🙂 Men när han såg vad det var spred sej ett lyckligt smile över hela hans ansikte… det var biljetter till musikalen We Will Rock You med Queens låtar. Något han sagt länge att han ville gå på.

Direkt gick det iväg ett sms till hans pappa som är Queen-galen. Hans pappa var beredd att ta en av våra biljetter om vi ångrade oss… tror inte det va?! Men nu får han vänta, länge, inte förrän om 3 månader ska vi dit. Men den som väntar på något gott… precis så var det ju för oss när vi väntade på vår Senior. Första försöket var en katatstrof och vi var osäkra på om det överhuvudtaget skulle bli något barn. Sen kom han, hett efterlängtad och så välkommen.

Tänk att han varit med mej i 17 långa år. Tiden går fort när man har kul 🙂
Grattis älskade ungen min!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *