Det tog 18 år…

Det tog 18 år…

Jag har bott i mitt hus i drygt 18 år och först nu vet jag vad jag har för smak och hur jag vill ha det. När barnen är små ska det mest vara funktionellt och man har inte så mycket tid att bry sej om vad man tycker när det gäller inredning. Senior fyller 18 snart… helt plötsligt insåg jag att nu finns det tid, nu börjar jag veta vad jag vill.

I lördags åkte whiteboardtavlan ner. Den där tavlan har räddat mitt förstånd många gånger. Hur skulle jag hållit reda på alla läkarbesök, träningstider, möten och allt annat utan min kära tavla? Nu sitter där istället en stor bild av en lejoninna i skymningen, ett foto vi tog på safarin för 1,5 år sedan. Någon sa att den bilden är synonym med ägaren av witheboardtavlan… nog har man varit en lejoninna alltid  🙂

Iom att tavlan åkte ut, hände något i mej. Där och då insåg jag att småbarnsåren är över. Senior fyller 18 i augusti, han är vuxen. Den här sommaren kommer allt att förändras. Junior ska bo borta hela sommaren, Senior blir myndig – mitt alldeles egna vuxenliv kan börja. Jag kan planera mitt liv och mitt boende precis som jag vill. Å det tänker jag göra!

Jag börjar med att ta bort en del möbler och ersätter dem med nya. Möbler som införskaffades när barnen var små för att de var praktiska… nu ska de ut! Köksbordet och vitrinskåpet i köket ska säljas. De tar för stor plats. Dessutom blir det nog en ommålning även av köket… har ingen aning om vad jag vill ha för färg bara.

Så nu har jag en total orkan i skallen. Det känns nästan som ett nytt liv. Jag vill så mycket och jag vill göra det nu! Men vi börjar med vardagsrummet och sen Seniors rum… sen fixar vi köket när vi ändå är på g. Vi har massor med ledig tid i sommar och eftersom vi förmodligen inte åker på någon solsemester till jul finns även pengarna.

Känns som en nystart och det känns riktigt spännande! Nu börjar mitt liv som vuxen och som bara mej! Jag är inte längre en småbarnsmamma som har två småttingar hängandes runt benen. Jag är en självständig individ med två snart vuxna barn som klarar sej alldeles utmärkt på egna ben. Någon jag lärt dem och lyckats otroligt bra med. Nu börjar min tid!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *