Frukt i mat

Frukt i mat

Jag älskar frukt i mat, men det är verkligen Bu eller Bä i den frågan. Min favorit är ananas i grytor och på pizza, mango i sallader och även gratänger, äpple i sallad och särskilt i potatissallad. Däremot är jag tudelad när det gäller varm banan… det funkar, iaf i Flygande Jakob, banan vill jag helst ha kall – gärna som kaka eller i glass som man smaksätter hur man vill.

Här delar jag med mej av mina favoriträtter med frukt. Klicka på rätten, så kommer du direkt till receptet. Det som står inom parentesen är för Viktväktare som vill ha lite koll, men maten passar förstås till alla 🙂

Här är recept med ananas:

Filégryta med ananas (fr 12 PP för hela grytan, plus ris)

Kyckling- och ananasspett (0-8 PP för spetten)

Kyckling Hawaii  (8-17 PP för allt, plus ris)

Kassler och ananas i ugn (19 PP för allt, plus ris)

Kyckling med färskost och ananas (46-58 PP för hela gratängen)

Kycklingwok med ananas (8-16 PP för hela, plus nudlar)

Ananassallad med fetaost (5 PP för hela satsen)

Här är recept med mango:

Kycklingcurry med mango (13-21 PP för allt, plus ris)

Mango- och fläskfilegryta (38 PP för hela grytan, plus ris)

Mango- och fetaostsallad (5-22 PP för allt)

Tacogratäng med bacon och mango (35-44 PP för hela gratängen, plus ris)

Sommarfräsch mangosalsa (0 för hela skålen)

Här är recept med banan:

Flygande Jacob (37-46 PP för hela gratängen)

Krämig bananglass (0 PP ) 

Bakat:

Saftig zucchinikaka (20-29 PP för hela kakan)

Superenkel morotskaka (24-29 PP för hela kakan )

Ananaspaj (40-49 PP för hela pajen)

Fler recept finns på Du i Fokus, både med och utan frukt förstås 🙂

Tycker du om frukt i mat?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

9 svar på ”Frukt i mat

  1. Alltså nej bara nej. Frukt hör inte hemma i mat definitivt inte varm mat. I en sallad kan jag tänka mig att man har i lite frukt men inte annars. haha
    Varm banan är något av det räligaste som finns. Jag har det i när jag gör Flygande Jakob men de kastas så fort jag tar ut formen ur ugnen.
    Fruktsallad däremot är ju galet gott. haha

  2. Jag är väldigt kinkig när det kommer till frukt i mat. Föredrar frukten som efterrätt, men i sallader fungerar det bra tycker jag.
    Här blir Flygande Jakob serverad utan banan kan hag säga 😀

  3. Ja det är olika viss frukt tycker jag är ok, men inte på alla vis. Jag tycker ibland att frukt inte hör hemma i bakverk och så heller, det beror sig som helt på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *