Tid för operation!

Tid för operation!

November har varit helt galet med resor och event. Direkt när vi kom hem från Tallinn bytte vi bara väskor och drog till Cypern och där får jag veta datum för nästa operation.

Jag träffade min ögonläkare Doktor G den 1 november, gjorde en sk synfältsundersökning och fick direkt klartecken för operationen av ögonlocken. Han hade ett återbud redan 14/11, men jag hade för mycket för mej för att kunna ta den tiden. Så jag skrev ner vilka dagar jag kunde i december och trodde absolut inte att det skulle bli någon av dem, snarare i slutet av januari.

Medan jag väntat på operationstid har jag behandlat mina ögon med ögonsalva tre gånger om dagen och knappt sett något under tiden. Mina övre ögonlock (dem man ser) har varit så tunga att de skavt på de under ögonlocken (dem som är innanför). Så pass att jag fått en inflammation som gjort att ögonen varit irriterade och runnit konstant.

Jag kämpade på med min ögonsalva morgon – middag – kväll, trots att jag inte kunde se ordentligt någon timme efter varje behandlingen och alltså haft rätt svårt att jobba. Efter drygt två veckor kände jag skillnad, så himla skönt. Nu ska jag ta salvan vid behov, tills operationen är gjord.

Där satt jag första dagen på Cypern när sms:et kom. Jag hade fått operationstid 8 december! Shit! Jag trodde aldrig att jag skulle få tid så fort och definitivt inte en tid som jag faktiskt inte hade annat inbokat. Jag har lyft ögonlocken förr, men då för att ögonbrynet låg på ögonlocket – nu är det skinnet på ögonlocket som tynger ner så pass att jag inte ser ordentligt och ögat tar skada.

Den förra operationen var värre, (<— länk till förra opertaionen med bilder mm) då lyfte man skinnet i panna, la snittet ovanför brynen och skar bort nästan 2 cm skinn. Ett sk pannlyft alltså. Den här gången läggs snittet i ögonvecket på ögonlocket, inte samma smärta men längre tid med stygn. Jag kommer med andra ord att få gå på julfest med makens jobb och vara med vid ett stort julfirande på en herrgård med stygn, men jag har lång lugg och kan dölja det en del. Å vet ni? Jag bryr mej inte! Jag vill bara se ordentligt igen och slippa daglig huvudvärk.

Så med detta datum i skallen har jag varit ute på flera resor och försökt att skriva ikapp så mycket jag bara hunnit, ändå ligger jag efter. Nu måste jag städa, bädda rent och förbereda en del innan torsdag – sen vet jag att jag inte kan göra särskilt mycket på några dagar. Wish me luck lixom 😛

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

14 svar på ”Tid för operation!

  1. hoppas att ögonen blir bra för det är ju verkligen inte kul att ha besvär i dom, och att du hinner med din operationstid, är ju svårt att få ny tid oftast..Inte lätt att hinna med allt som ska göras ibland

  2. Vad skönt att det gick fort att få en tid. Håller med dig. Hade också skitit i det. Har ett väldigt fult ärr på magen efter ett kejsarsnitt och dom har erbjudit sig att fixa det. Har tackat nej till det då det är för att just det räddade livet på mitt barn och bär det med stolthet. Kan ju vara känsligt för vissa, men dejtade ju som singel och tror ingen ”såg” ärret innan jag berättade.

  3. Skönt att du får den tiden som du skrev upp en av dem. Starkt av dig också att neka den tiden som du ej kunde, men kan man ej så kan man ej. Skönt att få det gjort nu då så att du kan se bra igen och få det gjort i år också

  4. Lycka till med operationen! Skönt ändå att du får det gjort nu innan året är slut. Jag hoppas du slipper huvudvärk sen, det är verkligen inge kul. Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *